India úspešne otestovala svoj prvý raketoplán

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 08:06 • 2 min
India úspešne otestovala svoj prvý raketoplán

NAÍ DILLÍ - India vykonala úspešnú skúšku svojho prvého malého raketoplánu, ktorý je súčasťou úsilia indickej vlády o vývoj a výrobu nízkonákladovej, opätovne použiteľnej kozmickej lode. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Indická kozmická agentúra (ISRO) oznámila, že raketoplán vyniesla do vesmíru nosná raketa, ktorá v pondelok odštartovala z kozmodrómu na juhu Indie. Raketoplán údajne absolvoval 13 minút trvajúci úspešný skúšobný let.

 

"Pri tomto lete boli odskúšané kľúčové technológie, ako sú systémy autonómnej navigácie, riadenia, opätovne použiteľnej tepelnej ochrany, či systém riadenia raketoplánu počas návratu do atmosféry," uvádza sa vo vyhlásení ISRO.

 

India dúfa, že sa uplatní na multimiliardovom trhu s letmi do vesmíru. V ostatných rokoch už ISRO vypustila na obežnú dráhu viacero malých družíc. Jej hlavným cieľom je však vyslať do vesmíru loď s ľudskou posádkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies