India: Štartujúce lietadlo zišlo z dráhy, 15 ľudí utrpelo zranenia

NETKY.SK • 27 December 2016, 11:37 • 2 min
India: Štartujúce lietadlo zišlo z dráhy, 15 ľudí utrpelo zranenia

PANADŽÍ - Najmenej 15 ľudí utrpelo dnes zranenia, keď rolujúce lietadlo zišlo zo štartovacej dráhy na medzinárodnom letisku v západoindickom zväzovom štáte Góa.

slovakia

left justify in out

Na palube Boeingu 737-800, ktorý roloval na štart na letisku v meste Dabolim, sa nachádzalo 161 osôb. Cieľovou destináciou letu 9W 2374 bola indická finančná metropola Bombaj.

 

Dôvod, pre ktorý lietadlo miestnych aerolínií Jet Airways zišlo zo štartovacej dráhy, nie je známy. Je však možné, že sa dostalo príliš blízko k inému stroju pohybujúcemu sa po dráhe, informovali noviny New Indian Express.

 

 

 

Všetkých 154 cestujúcich a sedem členov posádky okamžite evakuovali do bezpečia. Počas núdzového evakuačného manévru však 15 osôb utrpelo ľahšie zranenia a zlomeniny. V istom momente sa totiž trup havarovaného lietadla začal nakláňať dopredu, čo vyvolalo paniku medzi pasažiermi.

 

Lietadlo Jet Airways priletelo do Góy z Dubaja. Incident si vynútil zrušenie viacerých letov alebo ich odklonenie na iné letiská.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona