India sa spamätáva z cyklónu, ktorý zdevastoval územie na východe krajiny

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 11:06 • 2 min
India sa spamätáva z cyklónu, ktorý zdevastoval územie na východe krajiny

NAÍ DILLÍ - Začiatkom mája zasiahol indický štát Urísa cyklón Fání, ktorý si vyžiadal najmenej 64 mŕtvych a viac ako 200 zranených. Agentúra DPA o tom informovala počas dnešného dňa s odvolaním s ana miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Silný vietor o rýchlosti 205 km/h zasiahol územie východnej Indie v priebehu jednej hodiny. Ničil domy, stromy, telekomunikačné vedenia, jednoducho všetko čo mu prišlo do cesty. Desaťtisíce ľudí sa ocitli bez strechy nad hlavou. No aj včasná a pohotová evakuácia pomohla zachránila pred tímto prírodným živlom viac ako milión obyvateľov. 

 

 

Najviac ľudí prišlo o život pod troskami domov a popadanými stromami. Okres Púrí je aj naďalej bez elektrickej energie. Počet obetí sa však môže ešte zvýšiť, keďže viac tiel môžu záchranári nájsť v odľahlejších oblastiach.

 

 

Obdobie cyklónov v Bengálskom zálive môže trvať od apríla do decembra. V roku 1999 zasiahol pobrežie štátu Urísa cyklón, ktorý trval 30 hodín a vyžiadal si stratu 10 000 ľudských životov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies