India sa pripojila do obchodnej vojny so Spojenými štátmi

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 17:49 • 2 min
India sa pripojila do obchodnej vojny so Spojenými štátmi

NAÍ DILLÍ - India v reakcii na zavedenie clá na oceľ a hliník Washingtonom sa rozhodla zrušiť referenčné sadzby na dovoz tovaru zo Spojených štátov. Toto oznámila v Naí Dillí svetová obchodná organizácia. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

Ako je uviedla svetová obchodná organizácia, výsledná suma bude zodpovedať preplatku za oceľ a hliník podľa nových amerických ciel.
   

Zavedené nové obmedzenia voči USA sa budú sa týkať motocyklov s kapacitou motora viac ako 800 kubických centimetrov - zvýšenie dovážaného clá bude dosahovať 50%.

 

Taktiež sa zvýšia clá na dovoz kyseliny boritej, na šošovicu, na množstvo kovových výrobkov a na iný tovar. Podľa údajov NDTV, straty Indie od nových amerických ciel, ktoré budú získané späť odvetnými opatreniami, budú dosahovať približne 240 miliónov dolárov.
     

Od 1. júna, USA zvýšili dovozné clá na dovážanu oceľ 25% a na hliník 10%. Opatrenia sa dotkli Európy, Kanady, Mexika a ďalších krajín s výnimkou Argentíny.
     

Predseda vlády Kanady Justin Trudeau vyjadril poľutovanie nad týmto krokom zo strany USA, po ktorom Ottawa odpovedala zrkadlovými opatreniami. O zámere zaviesť recipročné clá na americký tovar svetovej obchodnej organizácii oznámilo Rusko.

 

15. júna, v dôsledku zavedenia clá na čínsky tovar, Čínska ľudová republika informovala o prerušení všetkých obchodných a hospodárskych dohôd s USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona