India sa mení: Nevera po 158 rokoch nebude trestným činom

NETKY.SK • 28 September 2018, 11:49 • 2 min
India sa mení: Nevera po 158 rokoch nebude trestným činom

Diskriminujúci zákon, ktorý schvaľoval trestné stíhanie ľudí dopúšťajúcich sa nevery, bude čoskoro minulosťou.

slovakia

left justify in out

Nevera je, samozrejme, veľmi negatívny faktor, ktorý ostro zasiahne do každého jedného vzťahu alebo manželstva. Vo väčšine krajín je však považovaná za vec morálky, vonkoncom nie za trestný čin, ktorým by sa mali zaoberať súdy. Napriek tomu, že sa vo všeobecnosti považuje za poriadny „prešľap“, je na každého osobnom zvážení, či sa k nej uchýli.

 

V Indii to však posledných 158 rokov bolo inak. Nevera sa trestala súdnou cestou a bola vnímaná ako trestný čin. Tomu je však teraz koniec. Zaslúžil sa o to Joseph Shine, navrhovateľ zrušenia kontroverzného paragrafu. Zákon spochybnil a uviedol, že je diskriminujúci a iracionálny voči obom pohlaviam. Ženy neboli trestané ako spoluvinníčky a manželky nemohli podať sťažnosť voči svojmu nevernému mužovi. Nevera sa pritom trestala päťročným pobytom vo väzení, prípadne pokutou.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

India has such diversity but yet every bride comes with a handful of common traits. No matter what part she belongs, it’s their purity and serenity that brings out their grace and dignity. With their head held high, there is nothing as mesmerizing as watching a bride in timeless traditional clothing. Collection available at the one and only @ellmerastudio Makeup by @paveena.rathour Hair by @h.headdress Jewellery by @naazukjewels #weddingdress #bridallehnga #bridetobe #indianweddings #theweddingdress #love #conceptshoot #indiangirls #modelshoot #thatlook #bridaljewellery #makeupjunkie #bridalmakeup #indianweddingphotographer #destinationweddingphotographer #fashionshoot

Príspevok, ktorý zdieľa Safarsaga Films by Naina Nanda (@safarsaga_films),

Hlavný sudca Dípak Mišra, ktorý o zrušení zákona rozhodoval, uviedol, že cudzoložstvo je občianskym problémom, ktorý sa podpisuje na rozpadoch manželstva, no v žiadnom prípade nemôže byť považovaná za trestný čin. Zákon podľa neho okrem iného vážne porušoval práva žien, čo je protiústavné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies