India prišla o pozíciu najrýchlejšie rastúcej svetovej ekonomiky

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 18:57 • 2 min
India prišla o pozíciu najrýchlejšie rastúcej svetovej ekonomiky

NAÍ DILLÍ - India prišla o pozíciu najrýchlejšie rastúcej svetovej ekonomiky. Na základe dnes zverejnených údajov o vývoji ekonomiky za 4. kvartál finančného roka 2016/2017 (január - marec) bol rast výrazne slabší než v prípade Číny za rovnaké obdobie. V kvartáli od októbra do konca decembra bola pozícia týchto dvoch štátov presne opačná.

slovakia

left justify in out

Indický štatistický úrad dnes oznámil, že ekonomika Indie vzrástla vo 4. kvartáli 2016/2017 medziročne o 6,1 %. To predstavuje výrazné spomalenie rastu oproti vývoju v predchádzajúcom kvartáli, keď medziročný rast dosiahol 7 %. Pod výrazné spomalenie rastu sa podpísalo rozhodnutie indickej vlády na jeseň minulého roka zrušiť bankovky s najvyššou nominálnou hodnotou.

 

India tak prišla o pozíciu najrýchlejšie rastúcej významnej ekonomiky na svete, keďže Čína zaznamenala v období január - marec medziročný rast na úrovni 6,9 %. Výsledok prekvapil aj ekonómov, ktorí počítali s tým, že indická ekonomika zaznamená zrýchlenie rastu na 7,1 %.

 

Z pohľadu celého roka si ale India ešte stále udržala prvé miesto. Za finančný rok 2016/2017 (apríl - marec) totiž indická ekonomika zaznamenala rast na úrovni 7,1 %. Čínska ekonomika za rok 2016 vzrástla o 6,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies