India prerušila pátranie po zmiznutom Boeingu 777

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 09:36 • 2 min
India prerušila pátranie po zmiznutom Boeingu 777

PORT BLAIR - India prerušila dnes pátranie po lietadle Boeing 777-200ER malajzijskej leteckej spoločnosti, ktoré pred vyše týždňom záhadne zmizlo počas letu z Kualy Lumpur do Pekingu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

India pátranie prerušila na žiadosť Malajzie. Tá má v úmysle prehodnotiť doterajšie, týždeň trvajúce úsilie nájsť zmiznuté lietadlo s 239 ľuďmi na palube, ktoré bolo podľa najnovších zistení pravdepodobne unesené.
      

India po lietadle pátrala v dvoch oblastiach - v okolí Andamanských a Nikobarských ostrovov, ako aj ďalej na západe, v Bengálskom zálive. Pátranie v oboch oblastiach bolo zastavené, ale podľa indických predstaviteľov nie je vylúčené, že dôjde k jeho obnoveniu.
      

"Ide skôr o akúsi prestávku," povedal hovorca veliteľstva indického vojenského námorníctva Sureš Babu. "Malajzijské orgány prehodnocujú situáciu. Musia sa rozhodnúť, či je potrebné presunúť pátranie do inej oblasti," dodal Babu.
      

Pátranie po lietadle, do ktorého sa doposiaľ zapojilo 14 krajín so 43 plavidlami a 58 lietadlami, je zatiaľ bezvýsledné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona