India podniká naliehavé kroky proti znečisťovaniu ovzdušia

NETKY.SK • 27 December 2018, 16:22 • 2 min
India podniká naliehavé kroky proti znečisťovaniu ovzdušia

INDIA - Úrady v Novom Dillí v pondelok zaviedli nutné opatrenia po tom, ako monitorovacie stanice v meste zaznamenali najhoršie znečistenie ovzdušia v dejinách krajiny.

slovakia

left justify in out

Indický index kvality ovzdušia, ktorý v hlavnom meste Indie meria koncentráciu jedovatých plynov sa pohyboval pred pár mesiacmi v tolerancii pod maximálnou hodnotou. No čokoľvek nad istý bod sa už považuje pre zdravie škodlivé. India túto hranicu prekonala o rovných 10%.

Úrad pre kontrolu životného prostredia, kontrolný zriadený najvyšším súdom, zakázal preto akúkoľvek priemyselnú činnosť a stavebné práce v okolí hlavného mesta vzhľadom na toxické znečistenie.

 

 

Polícia kontroluje prejazd nákladných a ťažkých vozidiel a snaží sa ich odkloniť na diaľnice mimo mestskej zóny. Orgány štátu taktiež poradili obyvateľom, aby nevychádzali von, pokiaľ to nie je nutné.

 

Hovorca CPCB Prashant Gargava uviedol, "že Dillí čelí najvyššej úrovni znečistenia už od októbra, počas osláv Festivalu svetla kedy sa púšťalo v meste veľa ohňostrojov. Situácia je spôsobená jedovatým smogom zachyteným nad mestom, pretrvávajúcim chladom, vlhkosťou a nedostatkom vetra."

 

img

 

Nové Dillí, mesto s 25 miliónmi obyvateľov sa za posledné roky zaradilo medzi mestá s najväčšou koncentráciou smogu v ovzduší. Toxické znečistenie bolo počas zimy v Novom Dillí na dennom poriadku, ale žiadna kontrola pri vypúšťaní toxických plynov do ovzdušia doteraz nefungovala.

Nezákonné spaľovanie plodín, prevádzky s ťažkým priemyslom, stavebný prach a spaľovane odpadu. To všetko má za následok zhoršenie kvality ovzdušia v hlavnom meste Indie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies