India dostala vopred varovania pred bombovými útokmi v Hajbarábáde

NETKY.SK • 22 Február 2013, 08:06 • 2 min
India dostala vopred varovania pred bombovými útokmi v Hajbarábáde

India dostala vopred varovania pred bombovými útokmi v Hajbarábáde - Krimi India mala tajné varovné informácie o bezpečnostnej hrozbe už niekoľko dní predtým, ako bomby pripevnené na dvoch bicykloch otriasli vo štvrtok trhoviskom v juhoindickom meste Hajd

slovakia

left justify in out

img

India mala tajné varovné informácie o bezpečnostnej hrozbe už niekoľko dní predtým, ako bomby pripevnené na dvoch bicykloch otriasli vo štvrtok trhoviskom v juhoindickom meste Hajdarábád. Oznámil to dnes minister vnútra Sušílkumár Šinde a dodal, že počet obetí sa zvýšil na 14. 
      Šesť z ďalších 119 ranených osôb je v kritickom stave po takmer simultánnych bombových výbuchoch na trhovisku, povedal novinárom minister po návšteve miesta činu a jednej zo siedmich nemocníc, kde liečia ranených.
      Podľa agentúry AP indická polícia vyšetrujúca tento dvojitý bombový útok teraz preveruje kontakty menej známej islamskej militantnej skupiny s údajným napojením na Pakistan. Polícia prešetruje, či útoky nevykonala táto skupina nazývaná Indickí mudžáhidi. V Indii totiž nedávno popravili islamského militanta, čo by mohol byť prípadný motív bombového útoku.
      Polícia sa dnes zároveň rozmiestnila po celom Hajdarábáde, aby zabránila prepuknutiu násilia medzi hinduistami a moslimami v meste, ktoré v poslednom období zažíva napätie medzi oboma komunitami. Podobné útoky už v minulosti viedli k zrážkam.
      K zodpovednosti za útok sa neprihlásila žiadna skupina a minister Šinde uviedol, že je priskoro niekoho obviňovať.
      Šinde vyhlásil, že indická federálna vláda už začiatkom tohto týždňa varovala jednotlivé štáty o bližšie neurčenej hrozbe.
      "Nedostali sme žiadne spravodajské informácie, že sa to stane v určitej konkrétnej oblasti. V posledných dvoch troch dňoch bol vyhlásený všeobecný stav pohotovosti pre celú krajinu. A to je všetko," povedal minister novinárom.
      Hajdarábád je hlavné centrum IT (informačných technológií) v Indii, hneď po Béngalúru. Sídla tam majú spoločnosti Microsoft a Google.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies