Independent: Útočník z Mníchova nebol medzi spolužiakmi obľúbený: Vyhrážal sa im smrťou!

NETKY.SK • 24 Júl 2016, 15:33 • 2 min
Independent: Útočník z Mníchova nebol medzi spolužiakmi obľúbený: Vyhrážal sa im smrťou!

MNÍCHOV - Spolužiaci mladíka, ktorý v piatok večer zastrelil v mníchovskom obchodnom centre Olympia deviatich ľudí a potom aj sám seba, ho označili za utiahnutého a šikanovaného samotára.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Údajne sa im tiež vyhrážal, že všetkých zabije. Informoval o tom dnes na svojej internetovej stránke denník The Independent.

 

Až sedem z deviatich obetí 18-ročného mladíka iránskeho pôvodu, ktorého nemecké médiá identifikovali ako Aliho Davida Sombolyho (a niektoré aj ako Sonbolyho), bolo v tínedžerskom veku. Podľa výpovedí svedkov spustil útočník streľbu v reštaurácii McDonalds.

 

Jeden z jeho bývalých spolužiakov neskôr v internetovej diskusii opísal ako Sombolyho v škole obťažovali, pričom on sa im následne vyhrážal "že ich zabije", uvádza ďalej Independent. Iný spolužiak zase povedal, že Sombolyho často šikanovali. Mladík bol vraj tiež posadnutý hraním počítačových hier a vo svojich internetových profiloch používal prezývky ako "Psycho" či "God Like".

 

Štrnásťročné dievča žijúce v rovnakom paneláku ako Somboly, ktoré citoval denník Daily Mail, uviedlo, že chlapec bol "v škole neobľúbený, mal len dvoch či troch kamarátov, s ktorými sa stretával". Pred niekoľkými mesiacmi sa podľa jej slov dostal do akéhosi sporu, pričom následne tvrdil, že "vykoná masakru a všetkých zabije".

 

Vyšetrovatelia doposiaľ motív jeho vraždenia neobjasnili. Nemecká prokuratúra aj minister vnútra Thomas de Maiziere však podľa agentúry DPA uviedli, že chlapec bol duševne chorý a liečil sa na depresiu. Pri domovej prehliadke našli vyšetrovatelia v jeho izbe materiál zaoberajúci sa myšlienkou vystrieľania veľkého množstva ľudí. Domnievajú sa tiež, že útočník mohol byť inšpirovaný masakrom, ktorý pred piatimi rokmi spáchal v Nórsku Anders Behring Breivik.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies