Incident v Handlovej, hráči odišli z palubovky, podľa riaditeľa to vrhá zlé svetlo na ligu

NETKY.SK • 9 Február 2017, 10:06 • 2 min
Incident v Handlovej, hráči odišli z palubovky, podľa riaditeľa to vrhá zlé svetlo na ligu

BRATISLAVA - Stredajšie stretnutie 32. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy mužov 2016/2017 medzi MBK Lučenec a MBK Handlová, ktoré predčasne ukončili v poslednej štvrtine za stavu 66:48, bude mať dohru za zeleným stolom. Hostia po vylúčení trénera Marka Cvetkoviča, ktorý priamo na ihrisku protestoval proti rozhodnutiu arbitra a potom dlho otáľal s povinným odchodom do šatne, opustili palubovku a odmietli pokračovať v zápase.

slovakia

left justify in out

S píšťalkami ho viedla trojica Milan Brziak, Marek Kúkelčík a Miroslav Matejčík. "Máme k dispozícii vyjadrenie rozhodcov, domáceho klubu aj videozáznam. Na základe dostupných informácii rozhodneme v zmysle disciplinárneho poriadku, aby sa také niečo v budúcnosti neopakovalo. Je to neštandardná situácia, ktorá vrhá zlé svetlo na ligu," uviedol pre SITA vo štvrtok ráno riaditeľ súťaže Peter Mičuda. Rozhodnutie padne v najbližších hodinách, keďže na Handlovú čaká už v sobotu ďalší ligový duel proti Leviciam. Všetko nasvedčuje tomu, že MBK prehrá s Lučencom kontumačne 0:20 bez priznania 1 bodu do priebežnej tabuľky a osobitné postihy neminú klub ani trénera. 

"V tomto zápase bolo jednoznačne mnoho chýb a konflikt bol už len vyhrotením celej situácie. My ako tím sme sa postavili za trénera, rozhodcovia povylučovali nejakých hráčov, čo bol dôvod, prečo všetci ostatní, ktorí sme zostali na palubovke, sme sa zdvihli a odišli protestne do šatne," komentoval na oficiálnej stránke súťaže rozohrávač Handlovej Ondrej Haviar. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies