Čína vyzvala na obnovenie šesťstranných severokórejských jadrových rozhovorov

NETKY.SK • 19 September 2011, 16:34 • 2 min
Čína vyzvala na obnovenie šesťstranných severokórejských jadrových rozhovorov

Čína vyzvala na obnovenie šesťstranných severokórejských jadrových rozhovorov

slovakia

left justify in out

img

Čínsky minister zahraničných vecí dnes vyzval na obnovenie zamrznutých šesťstranných rozhovorov o jadrovom odzbrojení Severnej Kórey.     
Jang Ťie-čch' dnes v Pekingu povedal, že Čína vyzvala všetky zúčastnené krajiny na využitie príležitosti, ktorú im dala nedávna pozitívna výmena medzi zúčastnenými stranami.
Hoci to nekonkretizoval, pozitívnou výmenou mal pravdepodobne na mysli výsledok júlovej schôdzky hlavných jadrových vyjednávačov oboch kórejských štátov v Indonézii, kde sa dohodli, že budú pracovať na obnovení rozhovorov.
Juhokórejský predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí, ktorý si neželal byť menovaný, v nedeľu povedal, že vyslanci Severnej a Južnej Kórey sa stretnú v Pekingu túto stredu, aby pripravili pôdu pre obnovenie rokovaní.
Severná Kórea opustila šesťstranné jadrové rokovania v apríli 2009 a nádej na ich obnovenie zmizla po dvoch incidentoch z minulého roka, ktoré mali obete na životoch. Južná Kórea z nich obvinila Severnú.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies