Čína vyzvala na mier na Kórejskom polostrove

NETKY.SK • 23 November 2010, 11:50 • 2 min
Čína vyzvala na mier na Kórejskom polostrove

Čína vyzvala na mier na Kórejskom polostrove

slovakia

left justify in out

img

Čína vyjadrila obavy v súvislosti s dnešnými správami o ostreľovaní juhokórejského ostrova zo strany KĽDR a vyzvala na mier na Kórejskom polostrove.
      Juhokórejská armáda uviedla, že pri delostreleckom útoku prišiel o život jeden vojak a ďalší traja utrpeli vážne zranenia. Zranenia utrpelo aj viacero civilistov, ďalších obyvateľov ostrova evakuovali do krytov. Najmenej desať juhokórejských vojakov utrpelo ľahké zranenia.
      Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chung Lej na tlačovej konferencii povedal, že obe strany na Kórejskom polostrove by mali "urobiť viac v záujme mieru" a je nevyhnutné vrátiť sa k šesťstranným rokovaniam, zameraným na ukončenie severokórejského jadrového programu.
      Čína je jediným významným spojencom KĽDR a jej ekonomická a diplomatická podpora je dôležitá pre inak izolovaný Pchjongjang.
      Severná Kórea podnikla dnes delostrelecký útok na juhokórejský ostrov Jonpjong v blízkosti spornej námornej hranice pri západnom pobreží Kórejského polostrova.
      Juhokórejská armáda paľbu opätovala a vyhlásila najvyšší stupeň pohotovosti v čase mieru. Prezident I Mjong-bak zvolal krízové stretnutie svojich poradcov v podzemnom bunkri vo svojej rezidencii. Na mimoriadnej schôdzi sa zídu aj členovia kabinetu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies