Čína poskytne potraviny obetiam záplav v Severnej Kórei

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:21 • 2 min
Čína poskytne potraviny obetiam záplav v Severnej Kórei

Čína poskytne potraviny obetiam záplav v Severnej Kórei

slovakia

left justify in out

img

Čína prisľúbila, že poskytne potravinovú pomoc obetiam záplav v Severnej Kórei. Oznámila to dnes severokórejská tlačová agentúra KCNA.
      Čínsky prezident Chu Ťin-tchao zaslal v tejto súvislosti lídrovi KĽDR Kim Čong-ilovi list, v ktorom vyjadril úprimnú spoluúčasť s utrpením kórejského ľudu.
      Potraviny poskytne vláda v Pekingu a čínsky Červený kríž. Objem avizovanej pomoci nebol zverejnený.
      Severokórejské médiá v piatok oznámili, že krajina zápasí s následkami rozsiahlych povodní, ktoré zničili množstvo domov, verejných budov, ciest a ryžových polí. Najviac postihnuté sú južné provincie KĽDR. Nie je známe, či si záplavy vyžiadali aj ľudské obete.
      Podľa odborníkov môžu mať prudké dažde v komunistickej Severnej Kórei katastrofické následky vzhľadom na slabosť ekonomiky, nedostatočné protipovodňové opatrenia a rozsiahle odlesnenie krajiny. Ničivé povodne z roku 2007 si v KĽDR vyžiadali okolo 600 mŕtvych a 100.000 ľudí pripravili o strechu nad hlavou.
      V susednej Južnej Kórei, ktorá má na rozdiel od KĽDR rozvinutú infraštruktúru a ekonomiku, si tohtotýždňové záplavy a zosuvy pôdy vyžiadali najmenej 50 životov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies