Čína má zrejme najviac dolárových miliardárov na svete

NETKY.SK • 30 September 2010, 11:27 • 2 min
Čína má zrejme najviac dolárových miliardárov na svete

Čína má zrejme najviac dolárových miliardárov na svete

slovakia

left justify in out

img

Čína má zrejme najviac dolárových miliardárov na svete. Podľa výročného zoznamu Hunrun o najbohatších Číňanoch, ktorý vydáva Rupert Hoogewerf, je ich 400 až 500. Tým by ich krajina predstihla aj Spojené štáty. Hoogewerf dnes povedal, že na zozname je 189 mien čínskych miliardárov. Predpokladá, že je to len ich menšia časť. Tvorcovia zoznamu nezískali všetky potrebné o údaje o vyše 200 boháčoch, ktorých majetok by mohol prekročiť miliardu USD.
      Najbohatším Číňanom sa stal Cung Čchin-chou, majiteľ nápojovej a potravinárskej firmy Wahaha, ktorého majetok sa odhaduje na 12 miliárd USD (8,81 miliardy eur). Na druhom mieste je Li Li, ktorému farmaceutická firma Hepalink vyniesla 6 miliárd USD. Na tretie miesto sa prepracovala Čang Jin s 5,6 miliardy USD. Zbohatla na obchode so starým papierom. Isté obdobie najbohatší Číňan Wang Čchuan-fu, výrobca batérií a automobilov, šéf spoločnosti BYD, klesol s necelými 5,6 miliardami USD na 12 miesto.
      Aj počet Číňanov, ktorí disponujú najmenej miliardou jüanov (109,87 milióna eur), vzrástol medziročne z 300 na 1363.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies