Čína: Komunistická strana oslavuje 90. výročie založenia

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:27 • 2 min
Čína: Komunistická strana oslavuje 90. výročie založenia

Čína: Komunistická strana oslavuje 90. výročie založenia

slovakia

left justify in out

img

Čínska komunistická strana dnes oslavuje 90. výročie svojho založenia. Prezident Chu Ťin-tchao vyhlásil, že  schopnosť prispôsobiť sa urobila z Číny vplyvnú a mocnú krajinu. Dodal však, že strana musí bojovať proti korupcii, aby si udržala podporu verejnosti a pokračovala vo vládnutí.
      V 90-minútovom televíznom prejave, ktorý bol politickým vyvrcholením osláv, Chu pripomenul aj radikálnu politiku z prvých desaťročí komunistickej vlády, ktorá si vyžiadala desiatky miliónov mŕtvych. Zdôraznil však, že strana prežila, lebo sa poučila zo svojich chýb.
      Na rozdiel od minulých rokov, keď boli oslavy straníckych výročí vyhradené hlavne pre členov, organizátori tohtoročných osláv sa snažili zaujať aj bežných obyvateľov. K výročiu nakrútili veľkofilm o založení strany, množstvo dokumentov a historických seriálov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies