Čína je presvedčená, že Európa prekoná ekonomickú krízu

NETKY.SK • 2 November 2011, 00:24 • 2 min
Čína je presvedčená, že Európa prekoná ekonomickú krízu

Čína je presvedčená, že Európa prekoná ekonomickú krízu

slovakia

left justify in out

img

Čína je presvedčená, že Európa prekoná svoje ekonomické problémy. Na úvod trojdňovej štátnej návštevy v Rakúsku to vyhlásil čínsky prezident Chu Ťin-tchao.
Európa je schopná riešiť svoje problémy, povedal Chu na tlačovej konferencii po prijatí svojím rakúskym náprotivkom Heinzom Fischerom. Chu, ktorý neodpovedal na otázky novinárov, sa nevyjadril k správam, že Čína zvažuje investovanie časti svojich obrovských devízových rezerv - odhadovaných na 2,3 bilióna eur - v najzadlženejších krajinách EÚ.
Čínskeho prezidenta, ktorý je tiež generálnym tajomníkom vládnej komunistickej strany, sprevádza v Rakúsku veľká obchodná delegácia. Chu zopakoval, že obe strany majú záujem na zachovaní "strategického partnerstva", napísala agentúra DPA.
Návšteva sa koná pri príležitosti 40. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Čínou a Rakúskom. Obe krajiny podpísali sedem dohôd o posilnení spolupráce v hospodárskych záležitostiach, obchode, ochrane životného prostredia, vzdelávaní a kultúre.
Chu sa koncom týždňa vo francúzskom Cannes zúčastní na summite skupiny G20.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies