Čína dočasne uzavrela Tibet pre cudzincov

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 07:12 • 2 min
Čína dočasne uzavrela Tibet pre cudzincov

Čína dočasne uzavrela Tibet pre cudzincov

slovakia

left justify in out

img

Čína dočasne uzavrela Tibet pre cudzincov pred blížiacim sa 90. výročím založenia čínskej komunistickej strany. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      "Je do nové nariadenie, zavedené v súvislosti s oslavami výročia. Cudzinci nemôžu pricestovať do Tibetu ani v rámci turistických skupín," uviedol pre Reuters nemenovaný zástupca cestovnej kancelárie v tibetskej metropole Lhasa.
      Vládnuca Komunistická strana Číny oslávi 90. výročie svojho založenia 1. júla. Cestovné kancelárie, ktorým zákaz spôsobil veľké finančné straty, dúfajú, že bude zrušený v dostatočnom predstihu pred významnými sviatkami, slávenými v Tibete v priebehu augusta. Podľa zdroja z Pekingu zostanú reštrikcie v platnosti i počas júla.
      Cudzinci aj za normálnych okolností potrebujú na cestu do tohto nepokojného himalájskeho regiónu špeciálne povolenie čínskych úradov. Peking opakovane uzatvára Tibet pre zahraničných turistov, predovšetkým pred politicky citlivými sviatkami a výročiami.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona