Čína chce hrať aktívnu rolu pri obnove Líbye

NETKY.SK • 24 August 2011, 13:11 • 2 min
Čína chce hrať aktívnu rolu pri obnove Líbye

Čína chce hrať aktívnu rolu pri obnove Líbye

slovakia

left justify in out

img

Čína dnes vyjadrila nádej, že zohrá aktívnu rolu pri obnove Líbye. Vyhláseniu hovorcu ministerstva obchodu prechádzal zjavne rozhodujúci úder líbyjských povstalcov proti režimu Muammara Kaddáfího.
      Hovorca zároveň vyzval na obnovenie stability v krajine. Ako dodal, ktokoľvek v Líbyi vládne, musí zvážiť požiadavky trhu a hospodárske záujmy.
      Čínsky minister zahraničných vecí Jang Ťie-čchi predtým generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi v telefonickom rozhovore povedal, že Peking si želá, aby medzinárodné aktivity v povojnovej Líbyi koordinovali Spojené národy a nie len západné vlády.
      Čína v utorok vyzvala Líbyu, aby chránila jej investície s tým, že zo vzájomného obchodovania s ropou majú úžitok obe krajiny. Reagovala na varovanie líbyjských povstalcov, že čínske ropné spoločnosti nemusia po zvrhnutí Kaddáfího v krajine uspieť.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies