Čína a Vietnam zmierňujú napätie v pohraničnom spore

NETKY.SK • 27 Jún 2011, 09:14 • 2 min
Čína a Vietnam zmierňujú napätie v pohraničnom spore

Čína a Vietnam zmierňujú napätie v pohraničnom spore

slovakia

left justify in out

img

Rozhovory medzi Čínou a Vietnamom o sporných oblastiach v Juhočínskom mori sú prejavom "zmierňovania napätia," dnes to vyhlásili čínske štátne médiá.
      "Čína a Vietnam sa dohodli, že spor vyriešia rozhovormi, čo je prejavom zmiernenia napätia," napísal o víkendových rozhovorov denník China Daily.
      Rozhovory naznačujú, že obe strany chcú "znížiť teplotu" a zabrániť eskalácii sporu, povedal novinám Čchu Chao, expert na Vietnam pôsobiaci v čínskom Inštitúte pre medzinárodné vzťahy. Čchu sa vyjadril optimisticky o zlepšení vzájomných vzťahov a vyhlásil, že v krátkom čase očakáva ďalšie rozhovory.
      Čína sa v ostatnom čase dostala do sporu o ostrovy a útesy s Vietnamom a Filipínami. So susednými krajinami sa vzájomne obviňovali z provokácií. Juhočínskym morom prechádzajú dôležité námorné trasy a v oblasti sa predpokladajú bohaté zásoby ropy a plynu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona