IMT Smile zverejnili videoklip k piesni Cesty II. triedy

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 11:19 • 2 min
IMT Smile zverejnili videoklip k piesni Cesty II. triedy

BRATISLAVA - Slovenská kapela IMT Smile zverejnila videoklip k piesni Cesty II. triedy. Nakrúcali ho v obci Turecká a jej okolí pod dohľadom režiséra Mira Rema a kameramana Jaroslava Vaľka, ktorý s IMT Smile spolupracoval už na tvorbe klipu ku skladbe S.O.S.

slovakia

left justify in out

„Bolo to naozaj výnimočné natáčanie, pre kapelu IMT Smile iné, než všetky doteraz. Miestami nebezpečné, padali tam stromy, jazdili sme autami po strmých kopcoch v lese... Šlo o veľmi príjemné spojenie ľudí, ktorí klip pripravovali i miestnych obyvateľov, ktorí nám pomáhali pri tomto videu a dotvorili skvelú atmosféru, ktorú, verím, je v klipe cítiť. Aj vďaka nim sa nám podarilo dostať na miesta, ktoré sme počas ciest na koncerty len obchádzali,“ prezradil spevák a skladateľ Ivan Tásler.

 

Vo videoklipe sa objavuje napríklad stopárka hore bez alebo plagát vysmiatej Britney Spears. Gitarista Tomáš Slávik stvárnil baču na salaši plnom oviec, ktoré skutočne aj dojil. Basgitarista Lukáš Kolja Kolivoška sa prezliekol za hasiča, z bubeníka Dana Šoltisa sa stal drevorubač a bratia Táslerovci si vyskúšali, aké to je byť šoférom starej „vétriesky“ i stroja na ťažbu dreva. „Zohnať stopárku hore bez nebolo vôbec jednoduché. Takmer tam nebola. Nemyslel som si, že bude na Slovensku až taký problém zohnať ženu, ktorá nám ukáže svoje prsia. Mnoho kamarátok a známych sa na začiatku núkalo, že si túto rolu strihnú, no nakoniec cúvli. V poslednej chvíli sa nám to priamo v Tureckej, našťastie, podarilo a stopárka v klipe je,“ dodal Tásler. 

 

Skladba Cesty II. triedy sa bude spolu s piesňou S.O.S nachádzať na pripravovanom albume, na ktorom členovia IMT Smile už niekoľko týždňov intenzívne pracujú. Kapela sa zároveň pripravuje na decembrové koncerty, ktoré absolvuje spoločne s umeleckým súborom Lúčnica. 

 

IMT Smile sa na hudobnej scéne pohybujú od 90. rokov minulého storočia. V roku 1996 vydali debutový album Klik-Klak. Ich zatiaľ posledná štúdiovka s názvom Rodina vyšla v roku 2012. Na konte majú aj albumy ako Valec (1998), Valec Extra (1999), Nech sa páči (2000), IMT Smile (2003), Exotica (2004), Niečo s nami je (2006), Hlava má sedem otvorov (2008), či 2010: Odysea dva (2010). V kapele v minulosti pôsobili aj Katarína Knechtová, Peter Bič, Martin Migaš alebo Martin Valihora. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies