IMT Smile oslávili dvadsaťročné jubileum skvelým koncertom hiSTORY

NETKY.SK • 14 December 2016, 09:03 • 2 min
IMT Smile oslávili dvadsaťročné jubileum skvelým koncertom hiSTORY

BRATISLAVA – Dve desiatky sviečok sfúkla skupina IMT Smile v utorok večer (13. 12.) na symbolickej hudobnej torte. Asistoval im pritom zaplnený bratislavský štadión Ondreja Nepelu. K jubileu pripravila skupina pod réžiou Jána Ďurovčíka elegantný koncertný projekt, ktorý dostal príznačný názov hiSTORY. Táslerovci pozvali muzikantov, ktorí za dvadsať rokov skupinou prešli, alebo s ňou spolupracovali. Prišli Katarína Knechtová, Marián Čekovský, Peter Bič, Tomi Okres, Viktor Špak aj Martin Valihora.

slovakia

left justify in out

Dve hodiny známych songov z pera lídra Ivana Táslera začali hitmi Nepoznám a Ráno z debutového albumu Klik-klak a v pôvodnom zložení, teda Ivan Tásler gitara a spev, Miro Tásler (basgitara), Katarína Knechtová (spev), Peter Bič (gitara) a Martin Migaš (bicie). Samozrejme od prvej piesne sa vokálmi pridalo celé hľadisko. A vytrvalo až do konca, vlastne nespievalo iba chvíľami. Ďalšími v playliste boli Všetko, Čo ak, Nedá sa ujsť, Veselá pesnička, Ľudia nie sú zlí, Tajné milovanie, Opri sa o mňa, Viac, Len tebe, Nič nie je isté, Kým stúpa dym, Exotika, Myslím že môže byť, Mám krásny sen, Za dedinou, Niekto ako kráľ, Bozk, Anna a Medley, kde nechýbali refrény piesní Úsmev a čaj či Najkrajšie Vianoce.

 

Elegantné bolo paralelné sólo dvojice bubeníkov Martin Valihora a Dano Šoltis, v skladbe Niekto ako kráľ sa blysol saxofonista Mário "Gapa" Garbera, počas koncertu sa na pódiu stretla až trojica sólových gitaristov, súčasný člen kapely Tomáš Slávik, jeho predchodca Peter Bič a ešte pred ním účinkujúci v kapele Viktor Špak. Zaznela aj ukážka z muzikálu Jesus Christ

 

Superstar, ktorý uvádza bratislavské Divadlo Tower Stage a v ktorom účinkuje aj skupina IMT Smile, úspech mala aj Lúčnica, ktorá so skupinou spolupracuje už niekoľko rokov. Výborné boli dokrútky s udalosťami posledných dvadsiatich rokov doma aj vo svete. Dvojpodlažné pódium objemnej konštrukcie bolo vybavené viacerými svetelnými rampami, po bokoch malo veľkoplošné obrazovky. Vo finále si zaspieval aj moderátor Michal Hudák, ktorý načítal texty pre všetky filmové dokrútky.

 

 

„Som rád, že to všetko dobre dopadlo, atmosféra bola úžasná. Keď kapela vydrží dvadsať rokov, to už niečo znamená. Dosť podstatné je okolie, ktoré funguje okolo mňa. Začnem pri manželke, pri chlapcoch v kapele, s ktorými to spolu dávame. Je to o našej spoločnej ceste, tá hudobná sa s osobným životom často prelieva. Keď je osobný život kľudný, potom to funguje aj v hudbe. Jano Ďurovčík je fantastický človek, ktorý má také nápady ako málokto, vie z našich šou urobiť ešte väčšie, je to mne veľmi blízky človek, ktorý pozná moje pocity, pozná moju osobu a stavy, s takým človekom robiť je veľká radosť. Už teraz sa teším na ďalší projekt, ktorý vymyslíme, spolupracovať s Jánom Durovčíkom je pre mňa veľká česť,“ povedal po koncerte pre TASR líder skupiny Ivan Tásler.

 

Dvadsať rokov na scéne oslavuje aj Katarína Knechtová, mala pätnásť, keď začínala ako speváčka práve v skupine IMT Smile. „Je veľa vecí, ktoré si ako muzikanti už nepamätáme, ale sú obdobia, na ktoré spomíname veľmi dobre. Keď som si pozrela fotografie zo začiatkov kapely, pamätám si presne, kedy to bolo, čo sa vtedy dialo. Aj na pódiu, keď sa s Ivanom na seba pozrieme a presne vieme, načo v tej chvíli myslíme, pretože niektoré veci sa ani rokmi nemenia,“ dodala Katarína Knechtová.

 

„Prinášame spolu už roky netradičné projekty, spojenie s baletom, po ňom spojenie s Lúčnicou, muzikál Jesus Christ Superstar, kde účinkujú ako sprievodná kapela, až po tento projekt. Obaja sú neskutočne talentovaní ľudia aj všetko okolo nich, sme na jednej vlne. Ivan je pre mňa profík, ktorý je presný, pripravený, vždy načas, neviem ako u ostatných, ale u mňa je to tak,“ zhodnotil spoluprácu režisér a choreograf Ján Ďurovčík.

 

Aj v prípade koncertu hiSTORY platí, že je dobré počuť a ešte lepšie počuť aj vidieť. Dnes majú druhú možnosť navštíviť koncert Bratislavčania, 16. a 17. decembra potom východniari v košickej Steel Aréne.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona