Šimková bude šéfkou SPF, vo funkcii na ÚDZS nepochybila

NETKY.SK • 22 September 2010, 11:10 • 2 min
Šimková bude šéfkou SPF, vo funkcii na ÚDZS nepochybila

Šimková bude šéfkou SPF, vo funkcii na ÚDZS nepochybila

slovakia

left justify in out

img

Predsedníčkou Slovenského pozemkového fondu (SPF) by sa napokon predsa len mala stať nominantka strany Most-Híd Eva Šimková. Dohodla sa na tom v utorok (21.9.) Koaličná rada, ktorá sa zaoberala aj jej možnou zodpovednosťou za nevýhodné zmluvy na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).
      Denník Sme nedávno informoval o tom, že bývalý riaditeľ úradu Richard Demovič (nominant Smer-SD) uzatvoril nevýhodnú zmluvu o prenájme priestorov. Šimková pritom od septembra 2008 pracovala ako šéfka sekcie ekonomiky ÚDZS. Podľa hovorkyne úradu Radoslavy Miklášovej podpísal nájomnú zmluvu len Demovič, Šimkovú však nové vedenie odvolalo z funkcie "z dôvodu straty dôvery".
      "Jednoznačne sa potvrdilo, že fakty nepotvrdzujú špekulácie, ktoré boli v médiách, pretože pani Šimková už v januári tohto roka napísala list predsedovi úradu, kde upozornila na porušenie zákona," povedal dnes novinárom v prítomnosti premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) podpredseda Mosta-Híd Zsolt Simon. Šimková tak podľa neho zo svojej pozície spravila všetko, čo bolo v danej chvíli v jej kompetencii. "Preto nemôže byť zodpovedná za konanie predsedu úradu," doplnil.
      Vláda by dnes mala schváliť návrh Simona na odvolanie doterajšieho generálneho riaditeľa SPF Jána Ilavského a jeho nahradenie Evou Šimkovou. Jej námestníkom by sa mal stať Juraj Gál. Most-Híd už pred časom stiahol nomináciu Františka Hideghétyho, ktorý podľa medializovaných informácií mohol byť v čase, keď už raz pôsobil ako šéf fondu, zodpovedný za nevýhodné prevody pozemkov SPF.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies