Imigranti držia hladovku za zlepšenie života v imigračných centrách

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 11:21 • 2 min
Imigranti držia hladovku za zlepšenie života v imigračných centrách

TACOMA - 750 imigrantov hladovkou žiada zlepšenie života v imigračných centrách.

slovakia

left justify in out

Americké imigračné úrady v noci nadnes potvrdili, že 750 osôb zadržiavaných v záchytnom tábore v štáte na severozápade USA odmieta prijímať jedlo a tvrdí, že držia hladovku.

Nemenovaný aktivista bojujúci za práva prisťahovalcov uviedol, že hladovku začali v piatok na protest proti svojmu vyhosteniu, ako aj proti pomerom v záchytnom centre. 
V centre sa momentálne nachádza takmer 1300 ľudí, voči ktorým sa vedie vyšetrovanie a hrozí im deportácia. Zadržané osoby sú pod neustálym dohľadom zo strany zamestnancov strediska a zdravotníckeho personálu.

Aktivista Maru Mora uviedol, že hladovkou chcú zadržiavaní dosiahnuť lepšie jedlo a liečenie, ako aj lepšiu finančnú odmenu za prácu pre centrum.
Podľa noriem platných pre imigračné úrady sa väzeň neprijímajúci potravu 72 hodín považuje za osobu, ktorá vyhlásila hladovku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies