Imigrant vyhral obrovský jackpot: 338 miliónov dolárov!

NETKY.SK • 26 Marec 2013, 12:01 • 2 min
Imigrant vyhral obrovský jackpot: 338 miliónov dolárov!

WASHINGTON - Štyridsaťštyriročný imigrant z Dominikánskej republiky sa v pondelok v New Jersey prihlásil o výhru jackpotu v americkej lotérii Powerball vo výške 338 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Reportérom, ktorí v predajni s alkoholom čakali, kto s príde s výherným tiketom, po španielsky povedal, že je "veľmi šťastný". Lotéria Powerball sa predáva v 42 amerických štátoch, hlavnom meste Washingtone a na Panenských ostrovoch. Šanca, že niekto uhádne všetkých päť čísiel a dodatkové číslo je asi jedna ku 175 miliónom, informovala agentúra Associated Press.

Pedro Quezada má s manželkou päť detí, žijú v činžovnom byte v Passaicu na predmestí New Yorku. Podľa jeho kamaráta robí niekedy "od šiestej ráno do jedenástej večer, tak sa často nevidíme..."

Vôbec najväčší jackpot vo výške 587,5 milióna dolárov padol v Powerballe v novembri. Víťazné čísla boli na dvoch tiketoch, jeden si kúpil pár v Missouri a druhý muž v Arizone a jackpot sa medzi nich rozdelil.

Najväčší jackpot na jeden tiket Powerballu - 365 miliónov dolárov - vyhralo osem robotníkov v mäsozávode v Lincolne vo februári 2006. Tiket si kúpili spoločne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona