Imigračný súd udelil povolenie na pobyt kenskému strýkovi prezidenta Obamu

NETKY.SK • 4 December 2013, 07:49 • 2 min
Imigračný súd udelil povolenie na pobyt kenskému strýkovi prezidenta Obamu

BOSTON - V Keni narodený strýko amerického prezidenta Baracka Obamu získal oficiálne povolenie na pobyt v USA po vyše polstoročí života v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Imigračný sudca v utorok v zdôvodnení rozhodnutia podľa agentúry AP uviedol, že 69-ročný Onyango Obama je osobou s "dobrou morálkou".

Onyango Obama, ktorý je nevlastným bratom zosnulého otca amerického prezidenta, žil v Spojených štátoch od roku 1960. V roku 1992 mu úrady nariadili, aby opustil krajinu. On v USA napriek tomu naďalej žil bez povolenia na pobyt.

Onyango Obama, ako aj jeden jeho dlhoročný priateľ, pred súdom vypovedali, že počas jeho vyše 50 rokov trvajúceho pobytu v USA tvrdo pracoval, platil dane z príjmu a bol len raz zatknutý.

Práve jeho zatknutie v roku 2011 počas jazdy pod vplyvom alkoholu vyvolalo veľkú pozornosť amerických médií. Dovtedy o ňom nebolo počuť a nepreberal sa ani jeho imigračný štatút, napísala agentúra AP. Po zatknutí sa Onyango Obama údajne policajtom prihovoril, že "zrejme nadišiel čas, aby zatelefonoval do Bieleho domu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona