Imámovia v 82-tisíc mešitách odsúdili parížskych útočníkov a IS

NETKY.SK • 20 November 2015, 19:07 • 2 min
Imámovia v 82-tisíc mešitách odsúdili parížskych útočníkov a IS

ANKARA- Imámovia v mešitách po celom Turecku v dnešných kázňach, prečítaných počas tradičných piatkových modlitieb, ostro vystúpili proti organizácii Islamský štát (IS).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kázeň pripravilo turecké vládne Riaditeľstvo pre náboženské záležitosti a prečítali ju vo všetkých mešitách. Uvádzalo sa v nej, že Islamský štát pri nedávnych útokoch v Paríži, Ankare, Bejrúte a Bagdade nezabíjal len nevinných ľudí, ale aj "posvätné hodnoty islamu".


Extrémisti boli v kázni označení za "vražedné gangy skrývajúce sa za náboženstvo" a prirovnaní k "Mongolom" či "križiakom" a ich nájazdom.
Kázeň prečítali v približne 80.000 mešitách v Turecku a 2000 tureckých mešitách v zahraničí, informovala tlačová agentúra AP.


Táto udalosť nasledovala deň po tom, ako turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval moslimské krajiny, aby sa jednotne postavili proti extrémistickým skupinám ako Islamský štát, al-Káida a Boko Haram - tie podľa jeho slov špinia islam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies