Žilina v 3. predkole proti majstrovi Bulharska alebo Čiernej Hory

NETKY.SK • 16 Júl 2010, 11:45 • 2 min
Žilina v 3. predkole proti majstrovi Bulharska alebo Čiernej Hory

Žilina v 3. predkole proti majstrovi Bulharska alebo Čiernej Hory

slovakia

left justify in out

V prípade postupu cez FC Birkirkara sa futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina stretnú v 3. predkole Ligy majstrov 2010/2011 s víťazom duelu Litex Loveč (Bulharsko) - Rudar Pljevlja (Čierna Hora). Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Favorizovaní Žilinčania v prvom zápase na pôde outsidera z Malty prekvapujúco prehrali 0:1. Postupujúceho tak určí odveta, ktorá je na programe v stredu 21. júla o 19.30 h na štadióne pod Dubňom.
      MŠK Žilina pred žrebom figuroval medzi nenasadenými tímami. Päťnásobného majstra SR pred žrebovacím aktom zaradili do 1. skupiny majstrovskej vetvy, kde mu z nasadených klubov mohli pripadnúť za súperov tiež FC Bazilej, príp. postupujúci zo zápasov 2. predkola (Hapoel Tel Aviv - Željezničar Sarajevo, Metalurgs Liepaja - Sparta Praha a Dinamo Záhreb - NK Koper). Prvý zápas 3. predkola proti víťazovi konfrontácie bulharského a čiernohorského majstra (prvý zápas vyhral Litex doma 1:0) by zverenci českého trénera Pavla Hapala odohrali vonku (27./28. júla), odveta je na programe o týždeň neskôr (3./4. augusta) v Žiline. Cesta do skupinovej fázy LM však vedie až cez ďalšie predkolo, ktorým je tzv. play off (hrá sa 17./18. augusta, resp. 24./25. augusta). "Žreb je z nášho pohľadu celkom solídny. Celkovo tá naša skupina a eventuálni súperi v nej boli zaujímaví, mohli sme dostať napríklad aj Spartu. Nemal som vyložene obľúbené mužstvo, ktoré sme chceli dostať, ale ja osobne som sa chcel vyhnúť Dinamu Záhreb, pretože mám skúsenosti s balkánskym štýlom futbalu. Tretie predkolo je však ešte ďaleko, pred nami je ligový zápas so Zlatými Moravcami a najmä pohárová odveta s Birkirkarou, v ktorej musíme doháňať manko. V momente, ako postúpime, začneme zháňať informácie o ďalšom súperovi, či to bude Litex Loveč alebo Rudar Pljevlja," povedal pre TASR Hapal.
      Kvalifikačná fáza najprestížnejšej európskej klubovej súťaže, má už druhý rok v rade zmenenú podobu. Hrajú sa štyri predkolá a tímy sú rozdelené do majstrovskej a nemajstrovskej vetvy. V praxi to znamená, že národní šampióni z krajín s nižším rankingom majú väčšiu šancu dostať sa do hlavnej súťaže, pretože sa nemôžu stretnúť s mužstvami z Anglicka, Francúzska, Grécka, Holandska, Nemecka, Portugalska, Rumunska, Ruska, Ukrajiny, Španielska, Talianska a Turecka. Z každej vetvy postúpi do skupinovej fázy po päť tímov, pričom do hlavnej fázy je priamo nasadených 22 mužstiev - obhajca trofeje Inter Miláno, Chelsea Londýn, Manchester United, Arsenal Londýn, FC Barcelona, Real Madrid, FC Valencia, AS Rím, AC Miláno, Bayern Mníchov, Schalke 04, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Rubin Kazaň, Spartak Moskva a Šachtar Doneck, Twente Enschede, CFR Kluž, Benfica Lisabon, Bursaspor, Panathinaikos Atény a Glasgow Rangers. Finále LM 2010/2011 sa uskutoční 28. mája na londýnskom štadióne vo Wembley.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies