Žilina podľahla Birkirkare 0:1, Hapal: "Nepremenili sme šance"

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 08:20 • 2 min
Žilina podľahla Birkirkare 0:1, Hapal: "Nepremenili sme šance"

Žilina podľahla Birkirkare 0:1, Hapal: "Nepremenili sme šance"

slovakia

left justify in out

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna MŠK Žilina šokujúco prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Ligy majstrov 2010/2011 s maltským tímom FC Birkirkara na jeho pôde 0:1. Jediný gól stretnutia na národnom štadióne Ta'Qali zaznamenal už v 1. minúte srbský legionár Nikola Vukanac a vďaka nemu má 3-násobný šampión Malty reálnu nádej na postup.
      Odveta je na programe v stredu 21. júla o 19.30 h na žilinskom štadióne pod Dubňom, v ktorej budú mať zverenci českého trénera Pavla Hapala sťaženú úlohu zmazať manko a vybojovať očakávaný postup do 3. predkola.

      2. predkolo LM, 1. zápas:
      FC Birkirkara - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
      Gól: 1. Vukanac. Rozhodovali: Evans - Thomas, Dyson (všetci Wal.), ŽK: Pulo, Lovizon, Buhagiar, Zerafa - Piaček, Šourek, Mráz, Angelovič.
      zostavy a striedania:
      Birkirkara: Lovizon - Buhagiar, Nisevič, Vukanac (72. P. Borg), Zerafa - Tabone, P. Fenech, de Cesare (85. R. Scicluna), Bajada - M. Galea, Pulo (81. A. Scicluna)
      Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Šourek, Mráz - Rilke (60. Poliaček), Jež, Bello, Zošák (80. Leitner) - Oravec, Majtán (68. Fótyik)

      Slabý dôraz vo vlastnej šestnástke spôsobil, že Žilinčania zažili vstup do zápasu ako v zlom sne. Prebiehala 1. minúta, k lopte sa v ich šestnástke dostal Vukanac a dotlačil ju za chrbát brankára Dúbravku - 1:0. Tento moment s favorizovanými hosťami zamával, ale rýchlo sa otriasli a v 8. minúte zahrozili strelou Rilkeho a neskôr aj priamym kopom Mráza, ktorý len tesne minul bránku súpera. V 30-stupňovej horúčave, ktorú na pocit zmierňoval silný vietor, sa od rýchleho gólu hralo v réžii slovenského majstra. Problémom však bola finálna fáza "žlto-zelených". Ukážkovým príkladom zahadzovania šancí bola 17. minúta, keď brankára Birkirkary nechal vyniknúť Bello. Najväčšiu príležitosť na vyrovnanie mal v 31. minúte Oravec, ktorého hlavičku smerujúcu pod brvno Lovizon famózne vytlačil na roh. V poli lepší slovenský majster si však musel dávať pozor aj na zadné dvierka, keď Bajadov tvrdý pokus skryl do rukavíc Dúbravka. Aj po zmene strán sa hráči MŠK ťažko presadzovali proti zhustenej obrane súpera. V 50. minúte im však rozhodca uprel jedenástku, keď prehliadol jasný faul gólmana Lovizona na Majtána. O niekoľko sekúnd mohol vyrovnať Bello, ale mieril nad bránu a neúspešne dopadla tiež hlavička Piačeka. Gólom sa neskončili ani veľké šance Oravca s Majtánom a volej Rilkeho chytil hrdina zápasu, domáci brankár Lovizon. Strelecká nemohúcnosť hostí frustrovala, ich tréner Hapal poslal po hodine hry na trávnik Poliačeka a stiahol Rilkeho, aby posilnil ofenzívu. V 67. minúte nepremenil ďalšiu tutovku Majtán, ktorý svoje sólo na bránku súpera zakončil strelou vedľa žrde. V 78. minúte sa opäť hrala stará známa pesnička po tom, ako Angelovič trafil žrď. Húževnatí Malťania senzačné víťazstvo nad medzinárodne skúsenejším súperom zubami-nechtami ubránili a do odvety nepôjdu ako výletníci.

      Pavel Hapal, tréner MŠK Žilina: "Prehrali sme, aj keď nezaslúžene, lebo sme mali veľké množstvo šancí, ktoré sme však nepremenili. Boli sme 90 minút lepším tímom, ale žiaľ, nedali sme gól. Boli sme málo dôrazní v útoku, to bol hlavný problém. Fúkal silný vietor, ani s ihriskom sme sa nedokázali zžiť. Tá ich umelá tráva bola dosť zvláštna, ale to nie je výhovorka, lebo podmienky boli pre obe mužstvá rovnaké. Niektoré výkony hráčov boli slabé, ale či budú nejaké zmeny v zostave v odvete, to si necháme prejsť hlavou. V každom prípade urobíme maximum pre postup."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies