Žilina klope na bránu skupinovej fázy, Jež po Loveči ďakoval tímu

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:50 • 2 min
Žilina klope na bránu skupinovej fázy, Jež po Loveči ďakoval tímu

Žilina klope na bránu skupinovej fázy, Jež po Loveči ďakoval tímu

slovakia

left justify in out

img

Pred odvetným súbojom 3. predkola Ligy majstrov s Litexom Loveč sa futbalisti MŠK Žilina hotovali pretaviť nádejnú remízu 1:1 z prvého zápasu na pôde súpera vo vytúžený postup. Doma im však dlho nebolo súdené odkliať bránku súpera, navyše kapitán mužstva Róbert Jež ešte v prvom polčase nepremenil jedenástku a v 50. minúte Sandrinho poslal hostí do vedenia. So "šošonmi" to vyzeralo zle-nedobre, ale neklesli na duchu, o 120 sekúnd odpovedali pohotovou dorážkou Rilkeho a začínalo sa odznova.
Ešte viac umocnila ich postupové nádeje situácia z 54. minúty, keď svoje mužstvo oslabil kapitán Litexu Popov, ktorý po druhej žltej karte musel pod sprchy. "Bol to veľmi dôležitý moment. Ja som ani nevedel, že už jednu žltú kartu má, keď ma fauloval. A zrazu mu rozhodca vytiahol červenú. Bola to jeho hlúposť, že išiel takto do súboja, ale nám to veľmi pomohlo," povedal Róbert Jež. Žilinčania presilovku využili, keď postupový gól strelil Oravec a poistku pridal mimoriadne aktívny Gambijčan Momodou Ceesay, ktorý svojím netypickým herným prejavom znova upútal na seba pozornosť.
Ježa teda napokon od označenia smutný hrdina zápasu zachránili spoluhráči, ktorým sa muž s céčkom na žlto-zelenom drese po zápase poďakoval: "Nedal som penaltu, ale chlapci zabrali aj za mňa a tak to má byť," odkázal a opísal chvíle, keď si postavil loptu na biely bod: "Boli sme určení dvaja, ja a Tomáš Majtán, ale veril som si, že ju dám. Bolo chybou, že som na poslednú chvíľu zmenil smer, kam loptu pošlem. Pôvodne som ju chcel kopnúť do stredu bránky. Nuž, bola to moja chyba." Našťastie pre 5-násobného slovenského šampióna nie osudná, ale reminiscencie z vlaňajška, keď Žilina po nádejnej remíze 1:1 v Belehrade prišla o postup v Európskej lige domácou prehrou 0:2 s Partizanom, sa v priebehu duelu s Lovečom vybavili v mysliach hráčov: "Všeličo mi prebehlo hlavou. Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to. Naším snom bolo prebojovať sa do skupiny jedného z európskych pohárov a to sa nám podarilo. V jednej už sme, ale my urobíme všetko pre to, aby sme si zahrali v Lige majstrov," sľúbil Jež, ktorému po úspešnom zápase spadol kameň zo srdca - kvôli fanúšikom: "Boli fantastickí, taká atmosféra tu v Žiline už dlho nebola. Aj za nich sme radi, že si tú jesennú časť sezóny natiahneme až do decembra."
Po zranení platničky sa na trávniky vrátil vo veľkom štýle Mário Pečalka. Člen širšieho kádra reprezentácie perfektne dirigoval žilinskú defenzívu a s kolegom na stopérskom poste Ondřejom Šourekom čisto a takmer bez chybičky eliminovali zárodky súperových šancí. "Návrat na trávniky je pekný, som šťastný, že do decembra máme vybavené zápasy. Stopercentne fit ešte nie som, ale zvládol som to, každopádne treba to zranenie doliečiť. Celý rok sa človek teší na Európu, ja som vždy na tie prvé zápasy vypadol, vlani s Hajdukom Split, predtým som mal zlomenú ruku, takže v tomto ma sprevádzala dosť veľká smola a preto som chcel proti Loveču hrať. Po hodine hry ma už chytali kŕče, ale potom to prebolelo a strašne som šťastný, že to takto dopadlo," povedal Pečalka, ktorý do zápasového diania zasiahol po vyše mesiaci.
Priznal, že ho mátala vlaňajšia srbská nočná mora: "Spomenul som si na zápas s Partizanom, ale úprimne poviem, že som si nepripúšťal ten istý scenár. To sa aj potvrdilo, našťastie sme rýchlo vyrovnali a strelili aj ďalšie góly, po tom treťom už som o našom postupe nepochyboval." Meno súpera v 4. predkole Ligy majstrov sa Žilinčania dozvedia v piatok na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone - Pečalka si súpera nevyberá: "Mne osobne je to jedno. Hlavné je, aby sme ľudí odmenili dobrou hrou, či už vyhráme, alebo nie. Takáto šanca, keď sme krôčik od účasti v skupine Ligy majstrov, tu v Žiline ešte nebola a my sa pokúsime o jej naplnenie," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies