Ilegálnych migrantov v Maďarsku naďalej pribúda

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 18:02 • 2 min
Ilegálnych migrantov v Maďarsku naďalej pribúda

BUDAPEŠŤ/SEGEDÍN - Maďarská polícia zadržala v uplynulých troch dňoch na celom území krajiny 2296 narušiteľov hraníc, čo je oproti predchádzajúcemu víkendu mierny pokles. Informovala o tom dnes agentúra MTI s odvolaním tlačovú službu Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK).

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré sa objavili na webovej stránke maďarskej polície, došlo v piatok k zadržaniu 720, v sobotu 661 a v nedeľu 915 narušiteľov. Sedem osôb čelí trestnému stíhaniu pre podozrenie z prevádzačstva, osem pre podozrenie z falšovania dokumentov.
     

Hovorca ORFK Gergely Várkonyi potvrdil, že po všetky tri uplynulé dni zaznamenali najviac zadržaných narušiteľov na juhu Čongrádskej župy.
     

Najpočetnejšia skupina, ktorú tvorilo 88 občanov Sýrie, sa pokúsila o prekročenie zelenej hranice v nedeľu skoro ráno v katastri prihraničnej obce Röszke.
     

Všetci narušitelia už čelia konaniu cudzineckej polície obvyklému v podobných prípadoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona