Ilegálni migranti vtrhli na trajekt smerujúci do Británie

NETKY.SK • 4 September 2014, 14:13 • 2 min
Ilegálni migranti vtrhli na trajekt smerujúci do Británie

CALAIS - Desiatky ilegálnych migrantov sa vo štvrtok vo francúzskom prístavnom meste Calais pokúsili vtrhnúť na trajekt, ktorý mal namierené do Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál britskej stanice BBC. Prisťahovalci vstúpili na hlavnú rampu na lodi, posádka ju však zdvihla a na migrantov začala striekať vodu z hasičskej trubice. Následne ich pozatýkala francúzska polícia.

 

Starostka Calais Natacha Bouchartová sa ešte v utorok vyhrážala uzavretím miestneho často využívaného prístavu. Dôvodom je prílev migrantov, ktorí sa cez Anglický kanál (La Manche) snažia dostať do Británie. Bouchartová tvrdí, že v súčasnosti žije v 75-tisícovom Calais asi 1300 prisťahovalcov, ktorí robia z obyvateľov mesta "rukojemníkov". Apelovala preto na britskú vládu, aby tento problém pomohla riešiť. V opačnom prípade je pripravená splniť vyhrážky a uzavrieť miestny prístav.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona