il Wayne čelí žalobe za nezaplatenie právnych služieb

NETKY.SK • 22 December 2015, 16:08 • 2 min
il Wayne čelí žalobe za nezaplatenie právnych služieb

NEW YORK - Americký rapper Lil Wayne údajne čelí obvineniu z neplatenia poplatkov za právne služby svojmu bývalému právnikovi Michaelovi Kramerovi. Ten podľa informácií hudobného magazínu XXL v pondelok na hudobníka podal žalobu na federálnom súde v Manhattane za nezaplatenie 375 239 dolárov (v prepočte 342 600 eur).

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný interpret údajne v júli 2013 súhlasil, že Kramerovi, ktorý ho zastupoval aj pri spore s hudobným vydavateľstvom Cash Money Records na začiatku roka, zaplatí zálohu 20-tisíc dolárov a potom mesačne aj ďalšie poplatky. Podľa obžaloby hudobník dané peniaze nevyplatil a právnická firma mu účty neúspešne posielala od novembra 2014 do októbra 2015. Nakoniec ho pre vzniknuté dlhy vylúčila ako klienta. Právnik uviedol, že sa spor snažil viackrát vyriešiť priateľskou cestou, ale pokusy boli v konečnom dôsledku neúspešné.


Rappera už v októbri zažalovala právnická firma Garbett, Allen and Roza za nezaplatenie 80-tisíc dolárov za ich právne služby. Tá ho v roku 2014 zastupovala pri súdnom spore so spoločnosťou The Signature Group požičiavajúcej súkromné lietadlá, ktorej musel zaplatiť dva milióny dolárov za chýbajúce platby.


Lil Wayne, vlastným menom Dwayne Michael Carter Jr., odštartoval kariéru v roku 1997 ako 15-ročný v skupine Hot Boys, s ktorou vydal tri štúdiovky. Ako sólový interpret debutoval v roku 1999 albumom Tha Block Is Hot, po ktorom nasledovalo ďalších desať štúdioviek vrátane veľmi úspešnej Tha Carter III (2008). Jeho zatiaľ posledná sólovka Free Weezy Album vyšla v júli. Okrem toho má na konte napríklad aj spoločný album s Birdmanom s názvom Like Father, Like Son (2006). V rebríčku Billboard Hot 100 mal otec štyroch detí už 200 skladieb, na čelo sa však ako sólový interpret dostal iba s jedinou - Lollipop (feat. Static Major). Na konte má napríklad štyri ceny Grammy či desať BET Awards. Lil Wayne je známy aj početnými problémami so zákonom. V roku 2010 napríklad strávil osem mesiacov za mrežami za ilegálnu držbu zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona