Ikonický strom The Joshua Tree poškodili vandali

NETKY.SK • 27 Február 2015, 18:57 • 2 min
Ikonický strom The Joshua Tree poškodili vandali

LOS ANGELES - Ikonický strom známy ako The Joshua Tree, ktorého fotografia sa v roku 1987 objavila na zadnom obale piateho štúdiového albumu írskej rockovej skupiny U2, sa stal terčom vandalov.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešnej správy portálu Live Nation z neho páchatelia odpílili jeden z konárov.
     

Lokalita stromu v Mohavskej púšti v americkom štáte Kalifornia sa od vydania tohto albumu stala vyhľadávanou destináciou fanúšikov skupiny. Hoci sa strom, ktorého odborný názov znie juka krátkolistá, v roku 2000 zrútil, neprestal lákať návštevníkov daných oblastí, ktorí chceli zavítať na toto miesto.

     

Vandalský čin zistil istý priaznivec skupiny, ktorý na webových fórach zverejnil svoj nález, ako aj aktuálne fotografie poškodeného stromu. "Minulú nedeľu som bol pri The Joshua Tree, ktorý som našiel rozrezaný. Niekto z jedného konára odpílil prierezovú časť a vzal si ju ako suvenír," napísal istý Hwy 190.
     

Anonymný užívateľ prípadných ďalších vandalov zároveň varoval: "Nechajte ten nešťastný strom na pokoji, aby sa z neho mohli tešiť fanúšikovia aj v budúcnosti. Bude tu ešte mnoho desaťročí."
     

Sériu čiernobielych fotografií skupiny pózujúcej pred stromom vyhotovil holandský fotograf Anton Corbijn. Album The Joshua Tree bol prelomom v kariére skupiny a predalo sa z neho 25 miliónov kusov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona