Ikona austrálskeho futbalového tímu oznámila koniec kariéry

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 11:38 • 2 min
Ikona austrálskeho futbalového tímu oznámila koniec kariéry

SYDNEY - Dlhoročná opora tímu Austrálie Tim Cahill sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru po sezóne 2018/2019. Tridsaťdeväťročný rodák zo Sydney je aktuálne hráčom indického FC Jamshedpur. Veteránsky útočník z "krajiny protinožcov" prežil najúspešnejšie obdobie kariéry v anglickej Premier League, kde si v rokoch 2004-2012 obliekal dres FC Everton.

slovakia

left justify in out

 V 278 súťažných dueloch sa mu podarilo nastrieľať 68 gólov. Za reprezentáciu nastúpil v 108 zápasoch, v ktorých zaznamenal rovných 50 gólov. Dohromady si za Austráliu zahral na štyroch majstrovstvách sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📸⚽️ @nbfootball

Príspevok, ktorý zdieľa TIM CAHILL 417 (@tim_cahill),

 

"Z pohľadu futbalu som už starý muž. Rád by som hral aj ďalej a dobrý polrok som mal aktuálne aj v Indii, ale cítim, že už je čas skončiť. Mal som skvelú kariéru, zahral som si na štyroch kontinentoch a som za túto možnosť nesmierne vďačný," ozrejmil Cahill svoje rozhodnutie podľa webu sportingnews.com. Narážal na fakt, že počas kariéry hral aj za tímy New York Red Bulls, Šanghaj Šen-chua či Melbourne City.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies