Iker Casillas otvorene prehovoril o odchode z Realu Madrid

NETKY.SK • 7 Október 2014, 15:54 • 2 min
Iker Casillas otvorene prehovoril o odchode z Realu Madrid

MADRID - Posledné dva roky z 15-ročného pôsobenia Ikera Casillasa vo futbalovom Reale Madrid boli nevydarené, vzťahovo napäté, a dokonca uvažoval aj nad odchodom z klubu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný skúsený gólman to priznal v rozhovore s novinárom Iňakim Gabilondom z TV stanice Canal+. Casillas pod trénerom Josém Mourinhom rok nechytal v najvyššej španielskej súťaži a mal s ním viaceré nezhody. Prispela k tomu aj jeho priateľka, televízna moderátorka Sara Carbonerová, ktorá vytiahla na verejnosť informácie o zlej klíme v šatni kráľovského klubu z Madridu.

 

"Dokonca som potichu uvažoval nad tým, že to 'zabalím' a odídem z Realu. Nakoniec som si však povedal, že mám len niečo po tridsiatke a v takomto veku sa ešte nepatrí zutekať z boja. Viaceré veci som v pokoji zvážil a teraz sa cítim byť nohami viac na zemi," povedal Casillas pre Canal+. Smerom ku kontroverznej osobe portugalského trénera Mourinha, ktorý z neho urobil vo väčšine roka 2013 iba náhradníka, poznamenal: "Keď sa tréner rozhodol, že budem chytať len v Lige majstrov a verejne ma kritizoval, radšej som sa stiahol, lebo som nechcel prilievať olej do ohňa. Každý vie, že sme nemali dobrý vzťah. To sa ukázalo aj vtedy, keď som sa vrátil po zranení a on ma naďalej nechával sedieť." 

 

Casillas sa po ťažšom kariérnom období napokon dočkal tretieho víťazstva s Realom v Lige majstrov, ale už pod vedením Carla Ancelottiho. Na reprezentačnej úrovni však zažil v lete tohto roku sklamanie na svetovom šampionáte v Brazílii, kde obhajcovia titulu Španieli nepostúpili ani do vyraďovacej fázy. Napriek tomu na reprezentáciu nezanevrel a nachádza sa aj v aktuálnej nominácii Vicenteho del Bosqueho na štvrtkový kvalifikačný súboj ME 2016 v Žiline proti Slovákom. 

 

"Šampionát v Brazílii nám nevyšiel a zostáva tŕňom v oku. Som majster sveta aj dvojnásobný majster Európy, ale viem, že všetci fanúšikovia nás posudzujú práve podľa posledného nevydareného vystúpenia v Brazílii. Preto chcem ešte zabojovať o miesto v reprezentačnom tíme. Snívam o Paríži v roku 2016," pripomenul Casillas mesto, kde sa bude konať finále najbližšieho európskeho šampionátu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies