Iker Casillas: Chcem hrať v MLS

NETKY.SK • 27 Január 2015, 19:20 • 2 min
Iker Casillas: Chcem hrať v MLS

MADRID – Dlhoročná brankárska opora Realu Madrid už dávno nemá isté miesto v základnej zostave a priznal, že by pred koncom kariéry chcel hrať v americkej MLS.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný brankár bol v posledných sezónach kritizovaný kvôli jeho poklesu formy a stala sa z neho iba dvojka v bráne Realu Madrid. Pod vedením trénera Carla Ancelottiho je Casillas v tejto sezóne opäť primárnou voľbou. Objavili sa však špekulácie, že by do Realu Madrid mal prísť David De Gea z Manchestru United. Casillas si je vedomý toho, že jeho kariéra sa pomaly chýli ku koncu a povedal, že by chcel skúsiť americkú MLS.

"Nemám problém povedať, že by som chcel hrať v USA," povedal pre Wall Street Journal. "Nevedel by som opustiť Real Madrid a prestúpiť do konkurenčného tímu, ale mohol by som ísť za dobrodružstvom do Ameriky. Možno nie na takej úrovni ako v Európe, ale iné a nové, ako je MLS. Chcel by som zažiť aj iný druh futbalu a dať si do súvislostí moje pôsobenie v Reale Madrid."

 



Casillas prezradil aj svoje pocity z čias, keď nebol v najlepšej forme: "Bol to ťažký rok a pol. Len moji najbližší vedeli o utrpení, ktorým som si prešiel. Táto skúsenosť ma posilnila najmä psychicky a donútila ma sústrediť sa v živote iba na veci, na ktorých naozaj záleží. Niekoľko rokov som za každú sezónu odohral 40 alebo 50 zápasov a potom prišlo zranenie. To vám na forme určite nepridá."

Hviezdny brankár zhodnotil aj minulú sezónu a povedal, že Real Madrid má momentálne veľmi kvalitný tím a určite by mohol obhájiť svoj minuloročný triumf v Lige majstrov. "Potom ako sa nám podarila La Decima z nás opadla obrovská záťaž. V Lige majstrov sme netriumfovali už 12 rokov a pre tím to bol obrovský tlak. Výhra nás však posunula vpred. Možno sa nám podarí vyhrať aj v tejto sezóne, bude to však veľmi ťažké."

Iker Casillas triumfoval s Realom Madrid trikrát v Lige majstrov a získal päť ligových titulov. So Španielskou reprezentáciou dokázali vyhrať dvakrát majstrovstvá Európy a raz majstrovstvá sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies