IKEA začína s výrobou doplnkov z plastov nájdených v oceánoch

NETKY.SK • 11 Jún 2019, 11:18 • 2 min
IKEA začína s výrobou doplnkov z plastov nájdených v oceánoch

Švédsky obchodný reťazec sa v poslednom období usiluje o posilnenie ekologického povedomia u ľudí, vo svojej novej kolekcii využíva aj plasty z morí!

slovakia

left justify in out

O plastoch a problémoch s nimi spojených sa v poslednom období hovorí veľa. Ale jedna vec je hovoriť, druhá konať tak, aby sme situáciu skutočne riešili. Začať treba od výroby a pokračovať v obchodných reťazcoch, ktoré by mali viac ponúkať udržateľné varianty produktov, aké sa doposiaľ vyrábali bez zreteľu na ekológiu. IKEA je krásnym príkladom toho, ako by to v praxi mohlo vyzerať.

 

Švédsky gigant už v minulosti rozbehol viacero iniciatív zameraných na znižovanie dopadu produkcie na životné prostredie. Spomenúť by sme mohli napríklad ich snahu podporiť mestské pestovanie rastlín, využívanie solárnej energie alebo aj podporu vegánstva, kedy svoje tradičné mäsové guličky ponúkli aj v rastlinnej alternatíve. A najnovšie sa začína výroba kolekcie, ktorá čiastočne pozostáva z plastov vyzbieraných v Stredozemnom mori!

 

Kolekcia pre rok 2019 s názvom MUSSELBLOMMA je zatiaľ dostupná len v niektorých štátoch sveta, no postupne sa bude rozširovať. Prvé výrobky majú vo svojom zložení spracované plasty zo Stredozemného mora, neskôr poslúži aj odpad z rôznych iných morí a oceánov. Zaujímavá je aj kolekcia FÖRÄNDRING pochádzajúca z ryžovej slamy, odpadu, ktorý ostáva po žatve ryže a obvykle sa spaľuje. Tá bude na trhu už túto jeseň.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona