Ikea vybrala horúceho kandidáta na kúpu 27 obchodných parkov v Európe

NETKY.SK • 17 September 2016, 08:47 • 2 min
Ikea vybrala horúceho kandidáta na kúpu 27 obchodných parkov v Európe

ŠTOKHOLM - Švédsky reťazec Ikea, najväčší predajca nábytku na svete, vybral spoločnosť Pradera za hlavného záujemcu o kúpu 27 obchodných "parkov" vybudovaných okolo nábytkárskych predajní Ikea. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj blízky švédskej firme.

slovakia

left justify in out

Pradera ponúka približne 1 miliardu eur za kúpu aktív švédskej firmy, ktorá ich predajom poverila spoločnosť Cushman & Wakefield, dodal zdroj.

 

Hovorcovia všetkých zúčastnených: Ikea, Pradera a Cushman & Wakefield odmietli túto informáciu komentovať.

Kupci majú momentálne záujem o obchodné centrá v Európe a plánujú do nich investovať rekordné sumy, snažia sa využiť súčasný hospodársky rast aj stúpajúce ceny nehnuteľností.

 

Drahšie značky aj masové maloobchodné reťazce otvárajú nové prevádzky v obchodných parkoch v Európe. Lákajú ich nízke náklady a možnosť otestovať nové formáty obchodov, uviedla spoločnosť Cushman & Wakefield.

 

Celkovo 12 z obchodných parkov, ktoré Ikea predáva, je v Nemecku a zvyšné sú vo Švédsku, Fínsku, Francúzsku, Švajčiarsku, Poľsku a Česku. Uviedla to ešte v máji hovorkyňa Ikea.

 

Po dokončení predaja zostane švédskemu reťazcu v Európe ešte 25 obchodných parkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona