Ikea v Nemecku ruší neobmedzenú lehotu na vrátenie tovaru

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:46 • 2 min
Ikea v Nemecku ruší neobmedzenú lehotu na vrátenie tovaru

HOFHEIM - Obchodný reťazec Ikea po dvoch rokoch ruší časovo neobmedzenú lehotu na vrátenie tovaru. Klienti budú mať od 1. septembra jeden rok na vrátenie tovaru bez uvedenia dôvodu a vrátenie kúpnej ceny. Podľa agentúry DPA sa tak nemecké filiálky zladia s globálnou smernicou Ikea. Lehota 365 dní i tak výrazne prevyšuje lehoty v nábytkárskej branži.

slovakia

left justify in out

"Viac než 90 % klientov, ktorí chcú vymeniť tovar, prichádza v prvých dvoch až troch mesiacoch po kúpe. Nemusíme tak používať procesy, ktoré vôbec nie sú potrebné," vysvetľuje manažér Ikea Deutschland Klaus Cholewa. O zneužívaní neobmedzenej možnosti vrátenia tovaru Cholewa nechcel hovoriť. Podľa neho sa však vyskytlo niekoľko prípadov, keď sa zákazníci chceli zbaviť tovaru, ktorý očividne niekoľko rokov ležal v pivnici. Pritom neobmedzená lehota platila len pre tovar kúpený po 25. auguste 2014.

 

Podľa Cholewu klienti najčastejšie vracajú tovar v hodnote niečo vyše 10 eur, čiže zväčša spontánny nákup, pre ktorý sa napokon nenájde v domácnosti uplatnenie. V prípade pohoviek alebo kuchýň je takýchto prípadov veľmi málo. Tovar v originálnom obale ide naspäť do predaja, zvyšok v závislosti od stavu sa ponúka v zľavách, poskytuje na sociálne projekty alebo sa recykluje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies