IKEA stiahla z predaja paličky a rodičov vyzvala, aby ich deťom nedávali

NETKY.SK • 14 Január 2016, 11:05 • 2 min
IKEA stiahla z predaja paličky a rodičov vyzvala, aby ich deťom nedávali

BRATISLAVA - IKEA stiahla z predaja paličky na bubnovanie a štrbinový bubon LATTJO a vyzvala zákazníkov, ktorí si ich zakúpili, aby deťom zabránili hrať sa s týmito výrobkami a vrátili ich do obchodného domu.

slovakia

left justify in out

V ňom dostanú peniaze v plnej výške aj bez dokladu o kúpe. Robí tak preventívne. V šiestich prípadoch zamestnanci upozornili na gumenú hlavicu z paličiek, ktorá sa môže uvoľniť alebo sa dať odkrútiť a v najhoršom prípade môže dôjsť k uduseniu, avšak doteraz žiadne takéto prípady neboli nahlásené. Napriek tomu, že testy v súvislosti s bezpečnostnými normami platnými pre hračky boli v poriadku, paličky a bubon preventívne stiahli z predaja, aby zabránili riziku akejkoľvek nehody.

 

"Vyvíjame hračky, ktorých cieľom je podnecovať detskú tvorivosť a prirodzenú potrebu detí hrať sa. Deti pri hre nemyslia na bezpečnosť, preto na ňu musíme myslieť my pri vyvíjaní výrobkov. Testované a schvaľované sú na základe bezpečnostných noriem platných pre hračky. V tomto prípade sme však počas nášho ďalšieho skúmania objavili riziká, ktoré v týchto normách obsiahnuté nie sú. Naše zmýšľanie v IKEA je založené na tom, že predávame len výrobky, ktoré by sme dali aj vlastným deťom," povedala manažérka oddelenia detských výrobkov v IKEA Cindy Andersen.

 

Paličky na bubnovanie a štrbinový bubon sa na všetkých trhoch IKEA predávajú od 1. novembra 2015. Viac informácií je na www.IKEA.sk, zákazníci ich dostanú aj na telefónnom čísle kontaktného centra 02/48 22 61 11.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies