IKEA stiahla aj viedenské párky, pochádzajú od výrobcu mäsových guliek

NETKY.SK • 28 Február 2013, 08:30 • 2 min
IKEA stiahla aj viedenské párky, pochádzajú od výrobcu mäsových guliek

IKEA stiahla aj viedenské párky, pochádzajú od výrobcu mäsových guliek

slovakia

left justify in out

img

Švédsky nábytkársky koncern IKEA, ktorý už začiatkom týždňa musel stiahnuť z ponuky obľúbené mäsové guľky Kötbullar, a to po zistení prítomnosti konského mäsa v produktoch z jednej šarže v ČR, dnes rozšíril zákaz distribúcie aj na viedenské párky od toho istého producenta, spoločnosti Gunnar Dafgard AB. Tá je hlavným dodávateľom koncernu.

Stiahnutie viedenských párkov, v ktorých sa podľa hovorkyne IKEA konské mäso nenašlo, sa však týka ich distribúcie iba v piatich krajinách, a to Francúzsku, Írskej republike, Portugalsku, Španielsku a Veľkej Británii. Predajne v ostávajúcich štátoch dostávajú párky od iných dodávateľov, uviedla podľa agentúry AP hovorkyňa IKEA Ylva Magnussonová.

Keďže aj testy samotného výrobcu potvrdili prítomnosť konského mäsa s podielom jedného až desiatich percent v mäsových guľkách, IKEA rozhodla o zastavení ich predaja v celkove 24 krajinách, vrátane Švédska i Nemecka, informovala agentúra DPA.

IKEA sa v spolupráci s výrobcom pokúsi nájsť nové cesty ako zabrániť opakovaniu tejto udalosti, ktorú vníma veľmi vážne, uviedla hovorkyňa.

Inkriminované dodávky konského mäsa mali podľa informácií švédskych elektronických médií pochádzať z Brazílie a niektorých európskych štátov, odkiaľ dorazili vo veľkých nákladoch mrazeného tovaru.

Aj v Moskve dnes tamojší hygienici informovali o odhalení prítomnosti konského mäsa v párkoch importovaných z Rakúska.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies