IKEA sťahuje z predaja nočnú žiarovku PATRULL, zranil sa s ňou malý chlapec

NETKY.SK • 18 August 2015, 12:47 • 2 min
IKEA sťahuje z predaja nočnú žiarovku PATRULL, zranil sa s ňou malý chlapec

BRATISLAVA - Spoločnosť IKEA sťahuje z predaja žiarovku na nočné osvetlenie PATRULL. Ako agentúru SITA informovala Jana Hrubcová zo spoločnosti IKEA, dôvodom je, že spoločnosť dostala správu, podľa ktorej sa pri hre so žiarovkou zranil jeden a polročný chlapec.

slovakia

left justify in out

Konkrétne mu elektrický výboj spôsobil poranenie na ruke po tom, ako sa zo žiarovky uvoľnil kryt. IKEA preto vyzýva zákazníkov, ktorí vlastnia nočné osvetlenie PATRULL, aby ho okamžite prestali používať a vrátili ho do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze.

 

"Lampu sme testovali a zistili sme, že spĺňa všetky platné legislatívne predpisy a štandardy. Potom sme preskúmali viac ako 600 nočných osvetlení PATRULL a všetky boli v poriadku. IKEA sa napriek tomu rozhodla stiahnuť lampu z predaja, aby sa zabránilo riziku akýchkoľvek nehôd v budúcnosti," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti. Osvetlenie PATRULL sa v Európe predáva od roku 2013. Viac informácií nájdu zákazníci na stránke www.ikea.sk alebo na čísle kontaktného centra spoločnosti IKEA 02/48 22 61 11.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies