IKEA sťahuje z predaja ďalších 6 čokoládových výrobkov: Nie su vhodné pre alergikov

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 11:25 • 2 min
IKEA sťahuje z predaja ďalších 6 čokoládových výrobkov: Nie su vhodné pre alergikov

BRATISLAVA - IKEA sťahuje z predaja ďalších 6 čokoládových výrobkov, pretože nie sú vhodné pre osoby, ktoré majú alergiu na lieskové orechy a/alebo mandle. Informovala o tom dnes Zuzana Janove, PR manažérka IKEA Bratislava, s. r. o.

slovakia

left justify in out

Podľa nej ide o čokoládové výrobky Choklad Lingon & Blabär, 180 g, čokoláda s príchuťou brusníc a čučoriedok, Choklad Ljus, 100 g, mliečna čokoláda, Choklad Nöt, 100 g, mliečna čokoláda s lieskovými orieškami, ďalej Godis Chokladrokant, 450g, mliečna čokoláda s kúskami karamelu, Godis Chokladrän, 168 g, oblátky s čokoládovou náplňou a Chokladrokant Bredbar, 400 g, čokoládová nátierka s kúskami karamelu. "V týchto čokoládových výrobkoch bola opakovane zistená prítomnosť lieskových orechov a mandlí, a preto nie sú vhodné pre osoby alergické na tieto alergény," upozornila.

 

Zdôraznila, že na obale výrobkov nie je dostatočne jasne označená prítomnosť daných alergénov, keďže v zložení je uvedené iba "môže obsahovať...". Zloženie výrobku uvedené na obale môže byť zavádzajúce, a preto nie je v súlade s legislatívou viacerých krajín.

 

Bezpečnosť a kvalita výrobkov je podľa nej pre spoločnosť IKEA najvyššou prioritou, preto sa stiahnutie z predaja týka všetkých uvedených výrobkov so všetkými dátumami minimálnej trvanlivosti. "Obchodnému domu IKEA záleží na bezpečnosti a vysokej kvalite svojich výrobkov, a preto sme sa rozhodli dané výrobky globálne stiahnuť z predaja bez ohľadu na rozličné normy a predpisy platné na trhoch, kde sa predávajú," vysvetlila.

 

Spomínané výrobky podľa nej môže bezpečne konzumovať každý, kto nie je alergický na mandle a/alebo lieskové orechy. IKEA nezaznamenala žiadne hlásenia o alergických reakciách v súvislosti s týmito šiestimi čokoládovými výrobkami, ktoré sa momentálne sťahujú z predaja.

 

"Zákazníci, ktorých sa problém týka, môžu dané výrobky vrátiť v obchodnom dome IKEA, kde im v plnej výške vrátime peniaze. Ospravedlňujeme sa za akékoľvek vzniknuté nepríjemnosti," dodala Janove.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona