III. Čiernobrodská zabíjačková súťaž

NETKY.SK • 13 December 2013, 12:35 • 2 min
III. Čiernobrodská zabíjačková súťaž

ČIERNY BROD – V sobotu 30.novembra 2013 sa v obci Čierny Brod konala už III.Čiernobrodská zabíjačková súťaž a opäť sme boli pri tom. Súťaž vznikla z iniciatívy starostu obce Ing. Pavla Nagya v roku 2011 a odvtedy ju obec Čierny Brod organizuje pod jeho záštitou. My sme sa spýtali na niekoľko otázok.

slovakia

left justify in out

Túto súťaž organizuje obec Čierny Brod pod vašou záštitou. Môžete nám teda prezradiť ako vznikla a akú má históriu?

Táto akcia vznikla z mojej iniciatívy ešte v roku 2011, keď som ju po prvýkrát zorganizoval na počesť svojho starého otca Istvána Kelecsényiho, ktorý bol v minulosti v obci známy tým, že vykonával domáce zabíjačky a medzi obyvateľmi bol veľmi obľúbený. Taktiež sa táto súťaž robí na podporu športu v obci.

Koľko tímov sa zúčastnilo tohto ročníka?

III. ročníka sa zúčastnili štyri družstvá, ktoré boli z Čierneho Brodu a blízkeho okolia: VADKANYOK – Čierny Brod, CSIKI – Čierna Voda, KÖGLÉR ERVIN – Čierny Brod, JAKÓCS ROLAND – Vozokany. Všetky družstvá sa zúčastňujú na podporu športu v Čiernom Brode, najmä futbalu. Podpora spočíva v súťažení a následného predaja vyrobených produktov širokej verejnosti. Tento výťažok následne putuje do rozpočtu.

Kto hodnotil zabíjačkové výrobky a produkty?

Výkony jednotlivých družstiev hodnotila porota, ktorá bola zložená z piatich členov: Ing. Pavel Nagy – starosta obce Čierny Brod, Mgr. Zuzana Csadyová – starostka obce Čierna Voda, Tibor Pavel – majiteľ Fyzokol s.r.o. a ďalší dvaja odborní členovia.

Aké zabíjačkové špeciality čakali na návštevníkov?

Pre všetkých návštevníkov boli prichystané klasické zabíjačkové špeciality ako klobásky, jaternice, paprikový lalok, zabíjačková kaša, oškvarky a samozrejme čerstvé mäso. Okrem toho sa predávali aj medovníky.

Aká bola tohtoročná návštevnosť?

Tento rok nám počasie príliš neprialo, avšak aj napriek tomu prišlo dosť ľudí. Podľa môjho odhadu sa počas trvania celej súťaže prišlo pozrieť okolo 400 návštevníkov. Celkove je o túto akciu veľký záujem a chodia k nám aj z okolitých miest a obcí. Na I. a II.ročníku sme tu mali odhadom okolo 600 ľudí a rekordný bol najmä ten druhý, keď sme za zhruba dve hodiny predali vyše 850kg mäsa.

Aké sú plány do budúcna?

Určite by sme chceli v tejto tradícii pokračovať a prilákať čo najviac ľudí a nemyslím len na návštevníkov, ale aj na aktívnu účasť v súťažení. Ako som už spomenul, výťažok z tejto súťaže ide na šport v obci a preto sme radi, že ho obyvatelia našej obce podporujú aj takouto formou.

Na záver ešte starosta obce dodal: "Poďakovanie patrí všetkým ľuďom a podnikateľom, bez podpory ktorých by bolo veľmi ťažké toto podujatie organizovať. Obzvlášť v dnešnej dobe, keď je ekonomická situácia väčšiny miest a obcí naozaj nelichotivá. Som rád, že žijem a môžem byť starostom v takej obci, kde ľudia a podnikatelia pomáhajú zveľaďovať jej prostredie a kvalitu života."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona