Říha prežíva Bratislavu nostalgicky, Slovákom vyčíta "sebatlak"

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 12:05 • 2 min
Říha prežíva Bratislavu nostalgicky, Slovákom vyčíta "sebatlak"

Říha prežíva Bratislavu nostalgicky, Slovákom vyčíta "sebatlak"

slovakia

left justify in out

img

Miloš Říha si svoju návštevu Bratislavy užíva do sýtosti. Český hokejový tréner TASR prezradil, že aj nostalgicky.
      V roku 2002 priviedol Slovan Bratislava k titulu a hoci dostal atraktívnu ponuku na pokračovanie, úspechy žal inde. O dve sezóny neskôr ho však do slovenskej extraligy pritiahlo nahustenie personálnej kvality, keďže výluka v NHL pustila domov aj najväčšie európske hviezdy. Pre Říhu bolo výzvou opäť koučovať Slovan, tentoraz aj so Šatanom, či Višňovským a zvádzať veľké súboje s tradičnými rivalmi. Trenčín mal v rozkvete Demitru, Mariána Hossu i Gáboríka, Zvolen Handzuša, Zedníka a Országha. A český expert v Slovane opäť uspel.
      "Na starom zimáku sme získali dvakrát titul. Spomínam si najmä na ten, keď bola výluka a hrali tu hokejisti z NHL. Celé okolie som si tu obišiel, zaspomínal som si, ako sme tu trénovali, hrali zápasy. Mám tu množstvo známych. Pohovoril som si aj s vedením Slovana, ktoré mi pri tejto príležitosti dalo opäť ponuku vrátiť sa do klubu. Na Bratislavu mám iba dobré spomienky," vyznal sa v dave pred Orange Arénou. A že na neho nezabudli ani fanúšikovia, demonštrovali sériové nájazdy lovcov autogramov, či len "fotkychtivých" fanúšikov. Říha, muž pevného prejavu, neskrýval známky dojatia: "Atmosféra je tu fantastická a zimný štadión je nádherný, akurát škoda, že domáci vypadli. Bolo vidno, ako Slováci žijú hokejom, je to hokejový národ. Po vypadnutí mužstva zrejme z tej atmosféry ubudne."
      Nového trénera petrohradského veľkoklubu v KHL však teší, že sa darí jeho krajanom: "Hráči tu vytvorili vynikajúcu partiu. Ako vždy ju zastrešuje vynikajúci brankár, na ktorého sa môžu spoľahnúť. Mužstvo hrá pozorne v obrane, v útoku je veľká kvalita. Je vidno, že mužstvo hrá v pohode, hrá ľahko a tieto majstrovstvá si užíva. Z toho vyplývajú výsledky. Naopak, Slováci vytvorili na seba obrovský tlak. Rozprávalo sa tu o medailách a keď si zoberieme, že mužstvo hrá doma a hokejová história ukazuje, že domácim sa na MS nedarí získať titul, asi to nebolo najšťastnejšie. Bolo to zbytočné, malo sa radšej začať skromne a mohli sa niekam dostať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona