Igorovi Matovičovi ide iba o zvyšovanie svojej obchodnej ceny

NETKY.SK • 30 Júl 2010, 07:13 • 2 min
Igorovi Matovičovi ide iba o zvyšovanie svojej obchodnej ceny

Igorovi Matovičovi ide iba o zvyšovanie svojej obchodnej ceny

slovakia

left justify in out

Stranu Smer-SD znepokojuje situácia, ktorá vznikla okolo vládnej koalície za niekoľko posledných dní. Slovensko to podľa lídra Roberta Fica dostalo na cestu obrovskej nestability. Zamyslel sa nad tým, ako chce koalícia garantovať stabilitu a prijímať ústavné zákony, keď musí vyjednávať so svojimi štyrmi poslancami a hrozí, že si nebude vedieť udržať ani jednoduchú parlamentnú väčšinu.
"Ako môže o boji s korupciou hovoriť vláda, keď má vo svojich radoch také indivíduá ako Matovič? Jemu nejde o nič iné iba o zvyšovanie svojej obchodnej ceny," reagoval na dnešnej tlačovej konferencii na informácie, podľa ktorých poslanci občianskeho hnutia Obyčajní ľudia plánujú vystúpiť z klubu SaS, na kandidátke ktorej sa dostali do Národnej rady (NR) SR. Jedným z jeho zakladateľov je práve Igor Matovič.
Fico sa domnieva, že toto je problém, s ktorým si musí poradiť predsedníčka vlády Iveta Radičová. "Musela vedieť, do čoho ide a ak nevedela, tak sa potom správala veľmi naivne," konštatoval.
Dodal, že sa týmto potvrdili slová Smeru-SD, že k moci sa dostala šesťkoalícia a nie štvorkoalícia. Na druhej strane jeho stranu tento stav neteší, keďže sa vždy snažili o politickú stabilitu. "My sa z toho nevytešujeme, lebo tak krátko po vzniku vlády sú takéto turbulencie škodlivé pre celú krajinu," upozornil.
Líder Smeru-SD nie je podľa vlastných slov proti neformálnosti a niekedy aj uvoľnenosti v politických vzťahoch, avšak to, ako sa prezentuje napríklad predseda parlamentu Richard Sulík, nevníma dobre. Poukázal na to, že keď oni ako predstavitelia vlády cestovali do zahraničia alebo rokovali s významnými partnermi, tak si obliekli najlepšie obleky a kravaty. "To, čo sa dnes deje, to je návrat k čomusi, čomu dobre nerozumiem," poznamenal s tým, že ľudia od politických predstaviteľov chcú, aby ich reprezentovali. "Politická nestabilita, zvláštne prístupy k protokolu, zneisťovanie finančných trhov a nereálny vlády program - to sú prvky, ktoré budú komplikovať vládnej koalícii život. Nás to neteší, ale znepokojuje," uzavrel Fico.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona