Igor Nemeček Na MS 2018 chceme kandidovať ako jediný organizátor

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:31 • 2 min
Igor Nemeček Na MS 2018 chceme kandidovať ako jediný organizátor

Igor Nemeček Na MS 2018 chceme kandidovať ako jediný organizátor - Hokej To, že česká strana odmietla prizvať za spoluorganizátora hokejových MS 2015 aj Slovensko sa stalo signálom pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), aby prípadné ďalšie pridelenie

slovakia

left justify in out

img

To, že česká strana odmietla prizvať za spoluorganizátora hokejových MS 2015 aj Slovensko sa stalo signálom pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), aby prípadné ďalšie pridelenie svetového šampionátu organizovalo tiež samo. Prezident zväzu Igor Nemeček to napokon avizoval hneď po tom, čo ich český partner zo spoluúčasti vylúčil. Najbližšie sa Slovensko bude podľa jeho slov uchádzať o pridelenie MS 2018, čo potvrdil aj pre TASR.

"My sme čakali na vyjadrenie Česka, oni sa však rozhodli, že to budú organizovať tak, ako im to bolo pridelené, teda medzi Prahou a Ostravou. Ja teraz podám na exekutívu SZĽH návrh, aby sme podali prihlášku na rok 2018 ako samostatné Slovensko. O našej kandidatúre by sa potom malo rozhodnúť na KonV prípade, že by Slovensku šampionát odklepli, nechcel Igor Nemeček špekulovať o dejiskách. "Zatiaľ hovoríme o Slovensku a preto nezachádzajme hneď, čo bude ďalej. My teraz ideme riešiť len to, že chceme, aby organizáciu MS 2018 Slovensku pridelili. Logicky to zatiaľ vychádza na Bratislavu a Košice, lebo zatiaľ inú halu spĺňajúcu prísne požiadavky na usporiadanie MS na Slovensku nemáme. Zatiaľ na to máme ešte dva roky. Ja teraz len potrebujem, aby exekutíva dala súhlas na to, aby sme mohli začať pripravovať kandidatúru, ktorú by sme chceli v roku 2014 aj oficiálne podať," uviedol Igor Nemeček,ktorý zároveň vylúčil, že o spolupráci s inou krajinou ani neuvažujú. Zatiaľ posledný šampionát organizovalo Slovensko v roku 2011 a predstavitelia Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF ho hodnotili vysoko pozitívne. Tam sa podľa Igora Nemečka zrodila aj myšlienka spoločného organizovania MS 2015. "Bezprostredne po skončení MS ju vyslovil prezident IIHF Rene Fasel s tým, že Česi by sa mali zamyslieť nad tým, či by to nechceli robiť s nami, keďže takýto model dvoch krajín bol otvorený. A následne, by sa to vraj mohlo otočiť a v roku 2019 alebo 2020 by sme to mohli robiť zase my spolu s Českom. Odvtedy táto myšlienka bola, bolo niekoľko termínov, kedy sa to uzavrie. Česi to však rozlúskli s tým, že to urobia sami a my tak vieme, že pôjdeme tiež svojou vlastnou cestou."

Igor Nemeček potvrdil, že na rok 2017 má Slovensko pridelené už MS 18. "Iná je situácia so svetovým šampionátom dvadsaťročných. Slovensko do tohto projektu zatiaľ nejde, pretože je to komplikovanejšie v tom, že až do roku 2021 sú MS tejto vekovej kategórie už rozhodené. Na druhej strane by sme vedeli podať aplikáciu na usporiadanie MS žien, ako aj hráčok do 18 rokov, a to v hocijakom termíne. V súvislosti so ženami je to však otvorené a všetko to závisí od toho, ako dopadneme v olympijskej kvalifikácii a či na MS zostaneme v I. divízii, alebo postúpime medzi elitu."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona