Igor Matovič vysvetlil, prečo sa stopli financie pre zdravotníctvo

NETKY.SK • 13 Október 2021, 14:45 • 2 min
Igor Matovič vysvetlil, prečo sa stopli financie pre zdravotníctvo

BRATISLAVA - Igor Matovič povedal, že ministerstvo financií neberie na zdravotnú starostlivosť Ministerstvu zdravotníctva ani „jedno jediné euro“. Stopnutie financií pre zdravotníctvo zdôvodnil tým, že súkromné zdravotné poisťovne by si financie vyplatili na svoje účty na Cypre.

slovakia

left justify in out

"Vysvetľovali sme si pohľady. Základná vec bola 232 miliónov eur – viazanie výdavkov tento rok,“ povedal Matovič o stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským. Zástupcom rezortu zdravotníctva podľa jeho slov vysvetlili, že ide len o dodržiavanie zákona.

 

img

 

Prečítajte si: Peter Pellegrini: Matovič ukázal rozpočet zadlžovania a chudoby!

 

Nemocnice pre pandémiu budú podľa neho poskytovať menej zdravotnej starostlivosti. Finančné prostriedky im určené sa tak podľa ministra financií odsunú na neskôr. Inak by si podľa jeho slov súkromné zdravotné poisťovne odviedli zisky na cyperské účty a peniaze pre chorých ľudí by neboli.

 

img

 

"Chránime peniaze pre chorých ľudí na čas, kedy poskytovatelia zdravotnej starostlivosti budú poskytovať reálnu zdravotnú starostlivosť," dodal s tým, že peniaze dostanú vtedy, keď ich budú reálne potrebovať.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies