Igor Matovič: Voľby do VÚC sú pre OĽaNO filozofický problém

NETKY.SK • 27 December 2012, 08:23 • 2 min
Igor Matovič: Voľby do VÚC sú pre OĽaNO filozofický problém

Igor Matovič Voľby do VÚC sú pre OĽaNO filozofický problém - Politika Budúcoročné voľby do vyšších územných celkov (VÚC) postavili opozičné OĽaNO pred filozofický problém. Priznáva to jeho líder Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

img

Budúcoročné voľby do vyšších územných celkov (VÚC) postavili opozičné OĽaNO pred filozofický problém. Priznáva to jeho líder Igor Matovič. 

Pripomína pritom, že samotné hnutie vzniklo ako platforma, ktorá mala umožniť nezávislým kandidátom uchádzať sa o podporu voličov v parlamentných voľbách. Voľby do VÚC si však stranícku príslušnosť pri kandidovaní nevyžadujú.

"Je tu teraz filozofický problém, či by sme my mali do týchto volieb ísť a podporovať nezávislých, robiť konkurenciu nezávislým, alebo sa spájať s inými stranami a ísť klasickou politickou cestou. Netajím sa, že sám som zástancom toho, aby sme nerobili konkurenciu nezávislým, ktorí v týchto voľbách kandidovať môžu a sústredili svoju pozornosť na ich podporu," povedal pre TASR Matovič.

Obyčajných ľudí podľa jeho slov žiadna pravicová strana dosiaľ neoslovila so žiadosťou o spoluprácu pri krajských voľbách. Vyjadrenia ich predstaviteľov, naopak, vníma skôr tak, že o podporu OĽaNO ani nestoja. "Ja si myslím, že ich v tom treba nechať a nech dokážu Slovensku, že vedia hrať jedna k jednej hru s kandidátmi Smeru-SD. My sa nemôžeme núkať do spolupráce niekomu," podotkol.

Podľa Matoviča záujem uchádzať sa o post šéfa VÚC nevyjadril doteraz nikto z nezávislých poslancov parlamentného klubu OĽaNO. "Ak by sa niekto v tomto duchu aj vyjadril, určite nebude zvýhodnený voči tým ľuďom, ktorých dnes možno ani nepoznáme," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies